Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάρισα: 64χρονος αποπλάνησε 14χρονο αγόρι

«Η αγνότητα της παιδικής ηλικίας είναι αγαθό προστατευόμενο που πρέπει να διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού εάν προσβλέπουμε όλοι σε ένα καλύτερο μέλλον» τόνισε χθες ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας, προτείνοντας την ενοχή ενός 64χρονου σήμερα συνταξιούχου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ενός 14χρονου αγοριού στην Καρδίτσα.

Ο 64χρονος οικογενειάρχης συνταξιούχος που εκπροσωπήθηκε χθες στο δικαστήριο από τον συνήγορό ίου, κρίθηκε ένοχος και του επιβλή­θηκε ποινή φυλάκισή 3 ετών (με τριετή αναστολή) χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθερία οι ασελγείς πράξεις τελέσθηκαν στο αυτοκίνητο του συν­ταξιούχου και κάτω από το σπίτι της οικογένειας του ανήλικου αγοριού στην Καρδίτσα. Σύμφω­να με το κατηγορητήριο, ο 64χρονος στην Καρ­δίτσα και στις 10.30 το βράδυ της 22ας Ιανουαρίου  2016 «ενήργησε ασελγείς πράξεις με πρό­σωπο νεότερο από 15 ετών, αλλά που είχε συμ­πληρώσει τα 14 έτη, γεγονός που γνώριζε και συγκεκριμένα, ευρισκόμενος μετά του ανηλίκου εντός του αυτοκινήτου του, προκειμένου να ικανοποιήσει τη γενετήσια επιθυμία του επιδόθηκαν σε ερωτικές περιπτύξεις» που αναλυτικά περιγράφονται στο κατηγορητήριο.

Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας χθες, μεταξύ άλλων, κατέθεσαν οι γονείς του ανήλι­κου. Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του σημείωσε ότι «η γενετήσια πράξη έχει αποδειχθεί, είναι πλήρως ομολογουμένη. Είναι απο­λύτως αποδοκιμαστέα πράξη, ποινικώς και ηθικώς που στρέφεται σε βάρος του ανηλίκου».

«Πρέπει να επισημανθεί» πρόσθεσε ο εισαγγελέας «ότι η αγνότητα της παιδικής ηλικίας είναι αγαθό προστατευόμενο που πρέπει να διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού εάν προσβλέπουμε όλοι σε ένα καλύτερο μέλλον». «Πέραν πάσης αμφιβολίας έλαβε χώρα η πρά­ξη, ο ανήλικος και η οικογένεια του βρήκαν το θάρρος να αντιμετωπίσουν το συμβάν» καταγγέλλοντάς το στις διωκτικές αρχές. «Ο κατηγορούμενος αποδείχτηκε ότι έκανε χρήση, περιστασιακά και κατάχρηση, αλκοόλ, αλλά δεν αποδείχθηκε ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγ­μή είχε καταναλώσει αλκοόλ. Δεν έχει αποδει­χτεί δηλαδή ότι εξαιτίας του αλκοόλ δεν ήξερε τι κάνει» διευκρίνισε ο εισαγγελέας.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «δεν ήταν τυχαία η συ­νάντηση των δύο προσώπων» κατηγορουμέ­νου και θύματος. «Στην πορεία, οι κινήσεις του κατηγορουμένου έδειχναν όχι υπήρχε σχεδιασμός. Κάλεσε τον ανήλικο στο Ι.Χ., δημιούρ­γησε οικείο κλίμα, άρχισε τις θωπείες τον απέ­κρυψε κατά την αναζήτηση του πατέρα του».

«Αυτή η γενετήσια πράξη, αυτή η συμπεριφορά δεν έπρεπε να συμβεί σε ανήλικο. Η πράξη τελέσθηκε και δεν υπάρχει μειωμένος καταλογισμός», κατέληξε ο εισαγγελέας προτείνοντας την ενοχή του 64χρονου. Την ενοχή του κατηγορουμένου ζήτησε και η πολιτική αγωγή, ενώ η υπεράσπιση απέδωσε την πράξη του οικογε­νειάρχη, στην κατάσταση μέθης με αφορμή και τα προβλήματα αλκοολισμού που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας τελικά έκρινε ένοχο τον 64χρονο κατηγορούμενο σύμφωνα με το κατηγορητήριο και μη αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά τού επέβαλε ποι­νή φυλάκισή 3 ετών (σ.σ. από 4 έτη πρωτόδικα) με τριετή αναστολή.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή