Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάρισα: Αναβίωσε η υπόθεση της δολοφονίας της 70χρονης μπαλαρίνας

Μια 70χρονη πρώην μπαλαρίνα που έδωσε τελευταίο σημάδι ζωής το 2002 στην Αμαλιάπολη Αλμυρού και ένας επιχειρηματίας κατηγορούμενος για τη δολοφονία της, συνέθεσαν το σκηνικό της σημερινής υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας.

Στο εδώλιο βρέθηκε ο 67χρονος, σήμερα, επιχειρηματίας ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα τον Απρίλιο του 2022 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Λάρισας σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για τη δολοφονία της 70χρονης καθηγήτριας μπαλέτου, Μαρίας Κοντούλη, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί μέχρι σήμερα η σορός της.

Ο κατηγορούμενος αρχικά παραπέμφθηκε στο ΜΟΔ για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση μετά από βούλευμά του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «ενεργώντας με άμεσο δόλο και ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σκότωσε την Ιωάννα-Μαρία-Εριέττα Κοντούλη και ακολούθως απέκρυψε επιμελώς το πτώμα της, σε άγνωστο σημείο, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να συγκαλύψει την εγκληματική πράξη του».

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε σήμερα με τις καταθέσεις συγγενών και φίλων της μπαλαρίνας απ’ όπου και έγινε γνωστό ότι ο κατηγορούμενος είχε ερωτικές σχέσεις μαζί της από το 1996 και ότι ενήργησε με τέτοιο τρόπο τότε ώστε να την αποτρέψει να επικοινωνήσει με το οικογενειακό της περιβάλλον. Κατέθεσαν επίσης πως η Μαρία Κοντούλη είχε σκοπό να τον βγάλει από το πληρεξούσιο που είχε συνάψει μαζί του αλλά και πως ο κατηγορούμενος μαζί με άλλους είχαν προβεί σε μια σειρά ενεργειών προκειμένου να παραπλανήσουν τις αρχές, δημιουργώντας την εντύπωση πως η μπαλαρίνα ήταν ζωντανή και ταξίδεψε μετά το 2002 σε χώρες όπως η Αγγλία .

Στη συνέχεια κατέθεσαν μάρτυρες σχετικά με την ακίνητη περιουσία της Μαρίας Κοντούλη και την εμπλοκή του κατηγορούμενου σε αυτή καθώς το βούλευμα ανέφερε επίσης ότι είχε σφετεριστεί την περιουσία της. Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση της ακίνητης περιουσίας, ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πριν μερικά χρόνια από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία.

Ωστόσο η ακίνητη περιουσία είχε δημιουργήσει προβλήματα και στην ίδια την Μαρία Κοντούλη καθώς σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες, φαίνεται να είχε πουλήσει δασική έκταση, πράξη η οποία θεωρούνταν κακουργηματική και την οδήγησε τότε σε δικαστικές περιπέτειες.

Μάλιστα όπως κατέθεσε σήμερα ένας αστυνομικός, οι αστυνομικές αρχές είχαν αναλάβει αρχικά την αναζήτηση της ως κατηγορούμενη για την πώληση της δασικής έκτασης ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε η έρευνα για τον εντοπισμό της ως αγνοούμενη μετά από σχετικό αίτημα από τους συγγενείς της.

Ο αστυνομικός που υπηρετούσε τότε στο Α.Τ. Αλμυρού κατέθεσε πως είχαν λάβει στη πορεία των ερευνών πληροφορία για τον εντοπισμό της σε ένα πηγάδι στην περιοχή αλλά οι έρευνες αποδείχτηκαν άκαρπες. Έρευνες είχαν ξεκινήσει για τον εντοπισμό της και σε χώρο ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου το 2019 μετά από σχετική καταγγελία ωστόσο και εκεί δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Έτσι, 21 χρόνια μετά, η Μαρία Κοντούλη θεωρείται, από το πρωτόδικο δικαστήριο ότι δολοφονήθηκε από τον κατηγορούμενο χωρίς όμως να έχει βρεθεί η σορός της. Η δίκη διεκόπη λόγω ωραρίου και θα συνεχιστεί στις 30 Μαρτίου με τις καταθέσεις των υπόλοιπων μαρτύρων.

larissanet.gr

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή