Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάρισα: Αθωώθηκαν για το αυτοσχέδιο… «Μπουρανί» στον Τύρναβο

33Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας βρέθηκαν σήμερα πέντε μέλη του συλλόγου Γαϊτανάκι-Μπουρανί στον Τύρναβο οι οποίοι κατηγορούνταν για παραβίαση του νόμου για την πρόληψη ασθενειών σε συνδυασμό με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που τέθηκε σε εφαρμογή τον Φεβρουάριο του 2020 και απαγόρευε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Οι πέντε άνδρες 6καθώς με δημόσια πρόσκληση που απηύθυναν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και τοπικά μέσα ενημέρωσης καλούσαν τον κόσμο σε ιδιωτικό αναψυκτήριο του Τυρνάβου για να γιορτάσουν το Μπουρανί.

Οι κατηγορούμενοι σήμερα υποστήριξαν ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν μια επίσημη εκδήλωση του συλλόγου τους αλλά μια προσπάθεια να τηρήσουν το έθιμο χωρίς να παραβιάσουν τα μέτρα που είχαν τεθεί σε εφαρμογή. Αναφορικά με τα δημοσιεύματα, τόνισαν πως αυτά παρερμηνεύτηκαν ενώ ο σκοπός της ανακοίνωσης ήταν για να ενημερώσουν τον κόσμο της περιοχής για να ενισχύσει οικονομικά αν θέλει το σύλλογο. Αναφορικά με τις φωτογραφίες που συνόδευαν τα δημοσιεύματα, οι κατηγορούμενοι απάντησαν πως ήταν φωτογραφίες από παλιότερες εκδηλώσεις και δεν εμφανίζονταν οι ίδιοι.

«Είχαμε αποφασίσει να μη βγει όλος ο σύλλογος. Αποφασίσαμε να βγει το πενταμελές, να πει δύο τραγούδια και να πάει στα μαγαζιά για να συγκεντρώσει χρήματα για τις ανάγκες του συλλόγου. Δεν φορέσαμε ούτε στολές, ούτε πήγαμε στον Προφήτη Ηλία, όπως ήταν το έθιμο» κατέθεσε ένας εκ των κατηγορουμένων ενώ ένας άλλος τόνισε πως: «κάναμε αυτή την κίνηση για να κρατήσουμε τη σπίθα του συλλόγου».

Οι κατηγορούμενοι τόνισαν ότι μαζεύτηκαν σε μια «γωνιά» του αναψυκτήριου, είπαν μερικά τραγούδια και μετά πήγαν σπίτι τους.

Η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση της τόνισε ότι οι κ

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή