Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάρισα: Ένοχη για τον θάνατο 35χρονου Λαρισαίου σε δυστύχημα

Λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα της 7ης Αυγούστου του 2019, και στη Λάρισα, στη συμβολή των οδών Σαρίμβεη και Σκιάθου επικρατούσε η απόλυτη σιγή όταν ξαφνικά ακούγεται ένας δυνατός θόρυβος.

Στις 1.40 μ.μ το όχημα που οδηγούσε μια γυναίκα θα συγκρουστεί με τη μηχανή ενός 35χρονου Λαρισαίου προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του. Εκείνη τη στιγμή ένας επιχειρηματίας στη περιοχή μάζευε τα τραπεζοκαθίσματα όταν αντίκρισε τη στιγμή της σύγκρουσης με τον οδηγό της μηχανής να εκτοξεύεται σε πινακίδα και να αφήνει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Για το περιστατικό αυτό, σύμφωνα με το larissanet.gr βρέθηκε χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας  η οδηγός του αυτοκινήτου, κατηγορούμενη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Στην απολογία της η κατηγορούμενη τόνισε πως το τροχαίο έγινε με υπαιτιότητα του 35χρονου καθώς έστριψε αιφνιδίως τη μηχανή του με αποτέλεσμα η ίδια να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά μαζί του. Πριν τη στιγμή της σύγκρουσης, η κατηγορούμενη κατέθεσε πως κινούνταν με τον 35χρονο στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας στην οδό Σαρίμβεη με κατεύθυνση την οδό Καρδίτσης. Ο 35χρονος, όπως είπε η ίδια, προπορεύονταν στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας όταν 15 μέτρα πριν τη Σκιάθου, ελάττωσε ταχύτητα, άναψε φλας και έστριψε αριστερά με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει παρά την προσπάθεια της να στρίψει δεξιά για να τον αποφύγει.

Το δικαστήριο ωστόσο επεσήμανε στην κατηγορούμενη ότι η έκθεση αυτοψίας της αστυνομίας δεν ανέφερε ότι υπήρχαν ίχνη τροχοπέδησης του οχήματος ενώ και η σύγκρουση καταγράφηκε πως σημειώθηκε στο πίσω μέρος της μηχανής και όχι πλαγιομετωπικά.

Τη σύγκρουση στο πίσω μέρος της μηχανής φαίνεται να επιβεβαιώνει το οπτικοακουστικό υλικό από κάμερα της περιοχής που προβλήθηκε στη δίκη ενώ και το φλας που επικαλείται η κατηγορουμένη ότι άναψε ο 35χρονος δεν διακρίνεται, όπως επεσήμανε στην κατηγορούμενη η εισαγγελέας της έδρας.

Απατώντας σε ερωτήσεις του δικαστηρίου σχετικά με την κατάσταση της πριν το ατύχημα, η γυναίκα είπε πως μετά τη δουλειά βγήκε σε νυχτερινό κέντρο της Λάρισας και ήπιε μια μπύρα (το αλκοτέστ έδειξε ποσότητα 0.53).

«Που οφείλεται το ατύχημα;» ρώτησε η εισαγγελέας την κατηγορούμενη η οποία απάντησε  «στον αιφνιδιασμό μου» ενώ λίγο πριν ολοκληρώσει την απολογία της, στράφηκε στον πατέρα και την αδερφή του 35χρονου και είπε, εμφανώς συγκινημένη, πως «δεν είχα το θάρρος να έρθω σε επαφή μαζί σας» αναφερόμενη στο λόγο που δεν επικοινώνησε μαζί τους μετά το δυστύχημα.

Αφού ολοκλήρωσε την απολογία της, τον λόγο πήρε η εισαγγελέας η οποία στάθηκε στο οπτικοακουστικό υλικό και στην κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα από τα οποία προκύπτει ότι ο 35χρονος φορούσε κράνος, δεν είχε εκδηλώσει την πρόθεση του να στρίψει αριστερά και το αυτοκίνητο της κατηγορούμενης κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα. «Η κατηγορούμενη δεν επέδειξε την απαιτούμενη προσοχή κατά την οδήγηση του οχήματος της και έχει την αποκλειστική υπαιτιότητα για την πρόκληση του συγκεκριμένου ατυχήματος και το θάνατο του…» τόνισε η εισαγγελέας και πρότεινε την ενοχή της.

Το δικαστήριο συντάχθηκε με την πρόταση της και επέβαλε στην κατηγορούμενη ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή και αφού της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή