Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάρισα: Ένοχος ηλικιωμένος για ασέλγεια σε 8χρονο στο Βόλο

Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, καταδίκασε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας έναν 82χρονο Βολιώτη για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και με όσα κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο η μητέρα του αγοριού, το 2017 ο 77χρονος τότε κατηγορούμενος είχε παραχωρήσει ένα δωμάτιο σε εξοχική του κατοικία στη θεία του ανήλικου αγοριού. Στις 18 Ιουνίου του 2017 το αγόρι και η οικογένεια του επισκέφτηκαν τη γυναίκα και σε κάποια στιγμή ο 8χρονος θέλησε να πάει στη τουαλέτα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού.

Τότε κατέβηκε και ο κατηγορούμενος ο οποίος οδήγησε το παιδί στην κρεβατοκάμαρα στο ισόγειο και αφού κλείδωσε την πόρτα προέβη στις ασελγείς πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Το αγόρι δεν ανέφερε τίποτα στους γονείς του ώσπου μια μέρα, δύο μήνες μετά το περιστατικό, η μητέρα άκουσε μια συζήτηση που είχε ο γιος της με ένα φίλο του για το σεξ και αυτό την έβαλε σε κάποιες υποψίες. Η μητέρα συζήτησε επ’ αυτού με το αγόρι το οποίο μετά από λίγο της αποκάλυψε όσα βίωσε από τον ηλικιωμένο εκείνη την ημέρα του Ιουνίου. Στη συνέχεια η υπόθεση ακολούθησε το δρόμο της δικαιοσύνης και στις 18 Νοεμβρίου του 2021 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας αποφάσισε την ενοχή του ηλικιωμένου και χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, στην απολογία του σήμερα στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο ηλικιωμένος κατέθεσε πως δεν ασέλγησε στο αγόρι και ότι η υπόθεση ενορχηστρώθηκε από τη μητέρα και τη γιαγιά του παιδιού όταν τους ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αφήσει τη περιουσία του στη γυναίκα που γνώρισε το διάστημα πριν τη τέλεση της πράξης.

«Το ερώτημα που προκύπτει από τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου δηλαδή αν πρόκειται για μια «σκηνοθεσία» ή για ένα πραγματικό γεγονός θα κληθεί να αποφασίσει σήμερα το δικαστήριο», τόνισε αρχικά στην αγόρευση του ο εισαγγελέας κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Ο κ. Δασκαλόπουλος επεσήμανε πως τόσο αυτά που είπε αρχικά το αγόρι στη μητέρα του όσο και αυτά που κατέθεσε αργότερα στις αστυνομικές αρχές παρουσία παιδοψυχίατρου, συμπίπτουν και δεν πέφτουν σε αντιφάσεις. Ο εισαγγελέας στάθηκε επίσης στις εκθέσεις της παιδοψυχίατρου που εξέτασε τον ανήλικο και οι οποίες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως όσα αναφέρει ο 8χρονος σχετικά με το περιστατικό είναι αληθινά γεγονότα και όχι υποβολιμαία. Ο κ. Δασκαλόπουλος επεσήμανε επίσης πως αποτελεί «ακραία συμπεριφορά μια οικογένεια να σκαρφιστεί ένα τέτοιο γεγονός για να εκδικηθεί τον κατηγορούμενο» και έκλεισε την αγόρευση του προτείνοντας την ενοχή του κατηγορουμένου όπως και πρωτοδίκως.

Το δικαστήριο συντάχθηκε με την πρόταση του εισαγγελέα και καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε ποινή φυλάκισης 4 ετών κάνοντας δεκτό το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη που πρότεινε η υπεράσπιση. Το δικαστήριο επίσης λαμβάνοντας υπόψη και την ηλικία του κατηγορουμένου έκανε δεκτό το αίτημα του εισαγγελέα η ποινή να γίνει μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή