Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάρισα: Η δροσερή πλευρά της πιο θερμής πόλης

Όλοι γνωρίζουμε καλά πως η Λάρισα τα καλοκαίρια συγκεντρώνει τις υψηλότερες θερμοκρασίες, κατέχοντας επάξια τα πρωτεία συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη περιοχή στη χώρα. Όμως, αυτό που ίσως πολλοί να μη γνωρίζουν (ιδίως όσοι δεν την έχουν επισκεφτεί ποτέ), είναι ότι έχει φροντίσει να δημιουργήσει μικρές και μεγαλύτερες «οάσεις δροσιάς» με επιλεγμένα σημεία, προσφέροντας στον κόσμο την πολυπόθητη ανακούφιση σε περιόδους αφόρητης ζέστης. Πάμε να δούμε πού μπορεί κάποιος να δροσιστεί και να απολαύσει τη βόλτα του.

Η Πισίνα της Νεάπολης είναι κυριολεκτικά μια από τις καλύτερες επιλογές για δροσιά και κολύμπι, πίνοντας χυμούς και κοκτέιλ κάτω από τις σκιές των ψηλών δέντρων, χωρίς να χρειάζεται να μεταφερθεί κάποιος στην παραλία για να κάνει τη βουτιά του. Οργανωμένα, φυσικά, και με άνεση χώρου, το μέρος δίνει την αίσθηση εξωτικού τοπίου και δροσίζει μόνο που το αντικρύζεις.

Ακολουθεί το Μεζούρλο, το οποίο θυμίζει κάτι από παραμύθι, αφού μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος οι επισκέπτες (μικροί και μεγάλοι) μπορούν να περπατήσουν κάτω από χιλιάδες δέντρα ή να κάνει ένα αξέχαστο πικ νικ στη δροσερή σκιά τους. Σίγουρα, πρόκειται για έναν από τους πολυτιμότερους πνεύμονες οξυγόνου και δροσιάς.

Σειρά έχει το μαγευτικό Κηποθέατρο, με την τεράστια έκταση πάρκου. Αμέτρητα δέντρα και δροσερό γρασίδι, προδιαθέτουν τον κόσμο να χαλαρώσει, να διαβάσει το βιβλίο του, να κάνει γιόγκα, να ακούσει τη μουσική του ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για ένα τόσο όμορφο, δροσερό και φυσικό τοπίο.

Μια ακόμα ιδανική επιλογή για τους καυτούς μήνες του καλοκαιριού, είναι το Αισθητικό Άλσος, που αποτελεί εδώ και χρόνια σταθερή αξία για τους ντόπιους κατοίκους, αλλά και μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για όσους το επισκέπτονται πρώτη φορά. Βρίσκεται δίπλα ακριβώς στον Πηνειό ποταμό, κάτι που το καθιστά must επιλογή για έξτρα δροσιά, ιδίως τις βραδινές ώρες.

Μια ακόμα πολύ καλή επιλογή αντιμετώπισης των υψηλών θερμοκρασιών στην πόλη της Λάρισας, είναι τα πάρκα της. Πολλά και δροσερά σε διάφορες περιοχές της πόλης, όπως Λιβαδάκι, Άγιος Αντώνιος, Νεάπολη, Αβέρωφ, Ανθούπολη, Αμπελόκηποι, Νέα Πολιτεία, για όλα τα γούστα, αλλά κυρίως, για άφθονη δροσιά και ξεκούραση.

Τέλος, δεν ξεχνάμε μια εναλλακτική λύση που διαθέτει η Λάρισα σε μεγάλο βαθμό, κι αυτή δεν είναι άλλη από τους πεζόδρομους. Αυτοί οι πεζόδρομοι που τους συναντά κανείς στα περισσότερα σημεία, έχουν την «ιδιαιτερότητα» να μην τους βλέπει ο ήλιος (παρά μόνο για πολύ λίγα λεπτά της ημέρας) κι έτσι να διατηρούν χαμηλή τη θερμοκρασία, η οποία σε συνδυασμό με τα κλιματιστικά που διαθέτουν τα καφέ, παράγουν δροσιά διαρκείας για όσους επιλέξουν αγορές και βόλτα στα καφέ.

 

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή