Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάρισα: «Καμπάνα» για τον τρόπο που συμπεριφέρονταν στα σκυλιά του

Τις υποχρεώσεις των πολιτών που διατηρούν κατοικίδια στο σπίτι τους, υπενθύμισε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας η πρόεδρος του δικαστηρίου με αφορμή την εκδίκαση υπόθεσης σχετική με την ευζωία ζώων.

Συγκεκριμένα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου βρέθηκε ένας άνδρας κατηγορούμενος για τις πράξεις της μη τήρησης κανόνων ευζωίας ζώου κατ’ εξακολούθηση και της απόπειρας εγκατάλειψης ζώου συντροφιάς. Επίσης κατηγορούνταν και για το αδίκημα της εξύβρισης.

Όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος κατά τον Αύγουστο του 2021 είχε τέσσερα σκυλιά στο σπίτι του στη Λάρισα. Η αυλή όμως που κυκλοφορούσαν τα σκυλιά ήταν γεμάτη ακαθαρσίες, με την μυρωδιά να προκαλεί την αντίδραση των γειτόνων δύο εκ των οποίων κατέθεσαν σήμερα στο δικαστήριο ως μάρτυρες. Μάλιστα ένας εξ αυτών κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος τον έβρισε όταν διαμαρτυρήθηκε για τη μυρωδιά, εξ ου και η κατηγορία της εξύβρισης που τον «βάρυνε».

«Όταν έχουμε ζώο οφείλουμε να είναι καθαρό το περιβάλλον και για εμάς και για το ζώο και για τους άλλους. Έχουμε υποχρέωση από το νόμο να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες» τόνισε η πρόεδρος στον κατηγορούμενο ο οποίος είπε ότι δεν γνώριζε για την υποχρέωση να καθαρίζει το χώρο του από τις ακαθαρσίες των κατοικίδιων.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε επίσης για την εγκατάλειψη ενός κουταβιού. Όπως κατέθεσε σήμερα ο αστυνομικός που κλήθηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου μετά από καταγγελία, το κουτάβι ήταν έξω από την αυλή του. Η απάντηση του κατηγορούμενου όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον αστυνομικό για το κουτάβι κατά την ημέρα του συμβάντος, ήταν «δεν το θέλω πια. Εγώ το παρατάω εδώ και ότι θέλει ας γίνει». Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως το κουτάβι βγήκε μόνο του από το σπίτι και ότι σκόπευε να το αφήσει στο Δήμο.

Αφού ολοκλήρωσε την απολογία του ο κατηγορούμενος, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του και του επέβαλε και για τις τρεις πράξεις συνολική ποινή φυλάκισης 6 μηνών και 10 ημερών η οποία μετατράπηκε σε χρηματική ποινή.

larissanet.gr

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή