Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάρισα: Ο 17χρονος γιος «έσωσε» τους γονείς του

Έχοντας απαγγελθεί σε βάρος του οι κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αλλά και της απόπειρας εμπρησμού, οδηγείται σήμερα το πρωί ενώπιον του ανακριτή, ο 50χρόνος Αλβανός υπήκοος ο οποίος συνελήφθη καθώς περιέλουσε με βενζίνη την πρώην σύζυγό του και αποπειράθηκε να την πυρπολήσει, ενώ στη συνέχεια μετέβη στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας όπου απειλούσε ο ίδιος να αυτοπυρποληθεί.

Ευτυχώς για όλους, ο 17χρόνος γιος του ήταν αυτός που αντέδρασε με ψυχραιμία και συγκράτησε τον 50χρονο πατέρα του για το διάστημα εκείνο που χρειάστηκε ώστε η 41χρόνη πρώην γυναίκα του, να καταφέρνει να διαφύγει και να ενημερώσει την αστυνομία.

Ο 50χρόνος που ζει στη Λάρισα και δηλώνει πως εργάζεται σε οικοδομές – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας» – έχει καταδικαστεί σε πρωτόδικο δικαστήριο για υπόθεση ναρκωτικών, λόγο για τον οποίο του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα, παρότι δεν διαθέτει έγγραφα νόμιμης παραμονής του στην Ελλάδα. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Λάρισας και, μετά την απαγγελία κατηγοριών οδηγήθηκε στον Ανακριτή όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για σήμερα προκειμένου να απολογηθεί και να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που προσπάθησε να κάψει την πρώην σύζυγό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος επιρρίπτει ευθύνες στην πρώην γυναίκα του για τον χωρισμό τους, ενώ φέρετε ειπών ότι, όσα έπραξε προχθές το απόγευμα, τα έπραξε γιατί «ήθελε να την αναγκάσει να τον ακούσει», να του εξηγήσει «γιατί χωρίσανε».

Ο 50χρονος -έχοντας προσχεδιάσει την πράξη του σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. – ανέμενε την πρώην γυναίκα του, στο σπίτι της στην συνοικία του Αγίου Αθανασίου στη Λάρισα. Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα λοιπόν και ενώ η 41χρόνη παρκάρισε στην πυλωτή το αυτοκίνητο της, στο οποίο επέβαινε και ο 17χρόνος γιος τους, ο 50χρονος την αιφνιδίασε.

Κρατώντας ένα μικρό πλαστικό μπιτόνι που είχε μαζί του, την περιέλουσε με βενζίνη όπως έριξε βενζίνη και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, απειλώντας ότι θα προκαλέσει ανάφλεξη.

Ευτυχώς για όλους ο 17χρόνος γιος τους ήταν αυτός που αντέδρασε με ψυχραιμία και -σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. – πάλεψε με τον πατέρα του για να τον συγκρατήσει, πράγμα που πέτυχε για λίγο, με τη μητέρα του να καταφέρει να απομακρυνθεί τρέχοντας και να καλεί την ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί του τμήματος άμεσης δράσης Λάρισας μετέβησαν στην πολυκατοικία για να διαπιστώσουν ωστόσο ότι ο 50χρόνος είχε φύγει. Λίγη ώρα μετά και πριν τις 6:30 το απόγευμα ο 50χρόνος έχοντας ανέβει στην εξέδρα της Κεντρικής πλατείας, μπροστά στα έκπληκτα μάτια πλήθους διερχομένων, αφού περιέλουσέ τον εαυτό του με βενζίνη, απειλούσε να αυτοπυρποληθεί με αναπτήρα που κρατούσε, ενώπιον των περαστικών. Αστυνομικοί της Δίας και του τμήματος Λάρισας ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 50χρονο. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις αναπτήρες, ενώ από τον περιβάλλοντα χώρο περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν, τρία πλαστικά δοχεία τα οποία περιείχαν μικρή ποσότητα βενζίνης, όπως κατασχέθηκε τέλος και μια βαριοπούλα.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή