Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάρισα: Οι δυο Γερμανίδες, η εμπορία σκύλων και γατιών και η σύλληψή τους

Ανέτρεψε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου σε βάρος δύο Γερμανίδων κηρύσσοντάς τες αθώες για την κατηγορία της εμπορίας ζώων.

Οι δύο γυναίκες ηλικίας 44 και 20 ετών, σύμφωνα με το e-thessalia.gr είχαν καταδικαστεί τον Ιανουάριο του 2020 σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή, καθώς είχαν συλληφθεί μετά από παρακολούθηση των αστυνομικών του Α.Τ. Βορείου Πηλίου στην εθνική οδό, στο ύψος του Βελεστίνου, τον Φεβρουάριο του 2019 να μεταφέρουν σε Γερμανία και Ολλανδία 43 σκύλους και 4 γάτες χωρίς να έχουν τα απαιτούμενα έγγραφα.

Παραπέμφθηκαν σε δίκη μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, που οδήγησε την Εισαγγελία Βόλου να ασκήσει ποινική δίωξη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο Γερμανίδες, μετέφεραν τα ζώα συντροφιάς με διαβατήρια που ανέγραφαν τα στοιχεία των κατόχων τους, κατοίκων του εξωτερικού, ενώ αυτό δεν συνάδει με την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά τον τρόπο απόκτησης του ζώου συντροφιάς. Κατηγορούνταν επίσης ότι δεν είχαν καταχωρήσει στη βάση δεδομένων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τα στοιχεία των ζώων ως αδέσποτα ούτε είχαν καταχωρήσει τις υιοθεσίες τους, την απευθείας σήμανσή τους και την καταγραφή τους. Οι δύο Γερμανίδες είχαν ισχυριστεί ότι ήταν αθώες. Η μεν 44χρονη ισχυρίστηκε ότι ανέλαβε να κάνει τη μεταφορά εθελοντικά και ότι δεν είχε σκεφθεί ποτέ να πάρει χρήματα και δεν γνώριζε για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Προχθές Παρασκευή, κρίθηκαν ομόφωνα αθώες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, με τους δικαστές να δέχονται την εισαγγελική πρόταση για την απαλλαγή τους, καθώς δεν αποδείχθηκε πως αποκόμισαν κέρδος από τη διαδικασία μεταφοράς των 47 ζώων. Επισημάνθηκε πως τα ζώα οδηγούνταν για υιοθεσία και όχι για να πωληθούν, κάτι που ανέφεραν και οι συνήγοροί τους Κατερίνα Καρασιούτα και Λυδία Σαμαρά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ζωοφιλικής Αδέσποτων Πηλίου «Το φιλοζωικό κίνημα νίκησε κι αντιμετώπισε με παρρησία την ανηθικότητα, το ψέμα, την παραπληροφόρηση.

Από την πρώτη στιγμή αντιταχθήκαμε σε αυτή την απόφαση και βρεθήκαμε στο πλευρό των κατηγορουμένων. Κι αυτό γιατί η μία ήταν απλά μια εθελόντρια φιλόζωη φοιτήτρια η οποία μετά τις διακοπές επέστρεφε στη χώρα της, ενώ η άλλη είναι μια πολύ γνωστή φιλόζωη εθελόντρια, που έχει αφιερώσει πολλά χρόνια από τη ζωή της για να βοηθήσει τα αδέσποτα στο Ν. Πήλιο, ώστε να καλυτερέψει την πολύ δύσκολη και επώδυνη ύπαρξή τους» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή