Λάρισα: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών και άγνωστου, μέχρι στιγμής, άνδρα, για το αδίκημα της απάτης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών και άγνωστου, μέχρι στιγμής, άνδρα, για απάτη που διαπράχθηκε την 05-12-2021.

Ειδικότερα, άγνωστος άνδρας, εμφανιζόμενος ως αγοραστής, επικοινώνησε με τον παθόντα και με συγγενικό του πρόσωπο, σχετικά με αγγελία πώλησης σόμπας πέλετ που είχαν αναρτήσει σε ιστοσελίδα, εκφράζοντας ενδιαφέρον για την αγορά αυτής έναντι του χρηματικού ποσού των -550- ευρώ.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία, υπό το πρόσχημα άμεσης πίστωσης του συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού, έπεισε τον παθόντα να του γνωστοποιήσει τα στοιχεία δύο τραπεζικών καρτών. Ακολούθως, στον παθόντα απεστάλησαν μηνύματα με συνδέσμους, τους οποίους κλίκαρε-ακολούθησε, υπό την καθοδήγηση του δράστη, καταχωρώντας προσωπικούς κωδικούς.

Κατόπιν των ανωτέρω, όπως διαπίστωσε, πραγματοποιήθηκαν δύο μεταφορές χρηματικών ποσών -3.700- και -2.900- ευρώ, αντίστοιχα, σε λογαριασμούς των δύο ημεδαπών δράστιδων.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή