Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάρισα: Σφραγίστηκε η Χρονοκάψουλα και πλέον θα ανοιχτεί το 2052 (φωτό)

Μια κίνηση με πολλαπλούς συμβολισμούς που θα μεταφέρει αντικείμενα, εμπειρίες, γεγονότα από την τωρινή εποχή στο μακρινό 2052 έγινε σήμερα στη Λάρισα…

Σύμφωνα με το larissanet.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Πάνος Σάπκας σφράγισε τη Χρονοκάψουλα – με όσα συγκεντρώθηκαν – και την παρέδωσε στην προϊσταμένη των Γ.Α.Κ – Τμήμα Λάρισας Φανή Καραγιάννη, ώστε να αποθηκευτεί έως τον Δεκέμβριο του 2052.

Όλα έγιναν στο Μουσείο Σιτηρών & Αλεύρων, στον Μύλο του Παππά, παρουσία της επιστημονικής υπεύθυνης του Μουσείου Κωνσταντίνας Κόντσα.

Σε δήλωσή του ο κ. Σάπκας επισήμανε τα εξής:

«Ο χρόνος είναι κάτι που μας απασχολεί όλους. Τίποτε δεν αφήνει ο χρόνος αναλλοίωτο. Όλα τ αλλάζει. Και καμιά φορά δεν χρειάζεται να περάσει πολύς. Φτάνει και μια στιγμή, όπως έγινε με τον σεισμό στην Τουρκία, όπως έχει γίνει εκατομμύρια φορές στην ιστορία του πλανήτη μας.

Εκτός όμως, από τις μεγάλες αλλαγές, συμβαίνουν κι οι μικρές, οι καθημερινές. Τέτοιες περιλαμβάνει κι η δική μας χρονοκάψουλα. Ένα βιβλίο, μια μάσκα απ’ αυτές που φορούσαμε στην καραντίνα, ένα νόμισμα κι άλλα μικροαντικείμενα, που σε 30 χρόνια που θα ανοίξει η χρονοκάψουλά μας, μπορεί να φαντάζουν άγνωστα και παράξενα.

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, λίγο πριν εκπνεύσει το 2022, αποφάσισε να δημιουργήσει μια χρονοκάψουλα.

Και μάλιστα συλλογική, θέλοντας δώσει βήμα στην κοινή λαχτάρα μας για επικοινωνία με το μέλλον.

Να δώσει την ευκαιρία στους σημερινούς πολίτες να συνομιλήσουν με τους μελλοντικούς.

Και να μας κάνει να σκεφτούμε πως δεν είναι ο χρόνος που τα αλλάζει όλα, αλλά εμείς! Πόση σημασία έχει τι κάνουμε εμείς, μέσα στο χρόνο. Γιατί η ζωή θα συνεχιστεί και μετά από μας, οπότε έχουμε μεγάλη ευθύνη σήμερα για το πώς θα διαμορφωθεί το αύριο.

Νομίζω ότι ήταν μια ωραία διαδικασία από την οποία μάθαμε πολλά και προβληματιστήκαμε αρκετά.

Θέλω να ευχαριστήσω τους Λαρισαίους, μικρούς και μεγάλους, που συμμετείχαν σε αυτή την πρωτοποριακή και διασκεδαστική δράση του Μουσείου μας.

Ήρθε η ώρα να παραδώσουμε τη χρονοκάψουλά μας στο… μέλλον.

Θα την σφραγίσουμε και θα τη δώσουμε να τη φυλάξουν τα Γενικά Αρχεία Κράτους – Παράρτημα Λάρισας για να ανοιχτεί το 2052.

Κι όπως έλεγε ο Ηράκλειτος: Ο χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει πεσσούς. Το βασίλειο ανήκει σ’ αυτό το παιδί».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή