Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάρισα: Σπαρακτική η περιγραφή της μάνας του 43χρονου που πνίγηκε στη λίμνη Κάρλα

Τραγική φιγούρα η μητέρα του άτυχου 43χρονου Βαλάντη που πνίγηκε στα νερά της λίμνης Κάρλα το πρωί της περασμένης Παρασκευής και για πάνω από δύο 24ωρα αναζητούνταν από δυνάμεις της 8ης ΕΜΑΚ και τους δύτες της 2ης ΕΜΑΚ από την Θεσσαλονίκη.

Τελικά προχθές το απόγευμα της Κυριακής τη σορό του 43χρονου αγρότη από τη Ροδιά εντόπισε κάτοικος της περιοχής. Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής έσπευσε στο σημείο και διαπιστώνοντας ότι υπήρχε ανθρώπινο σώμα, το ανέσυρε, ενώ ο αδερφός του Θοδωρής που ήταν μαζί στη βάρκα και σώθηκε εκείνο το μοιραίο πρωινό, αναγνώρισε το πτώμα.

Η μητέρα του Δήμητρα μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ραγίζει καρδιές μιλώντας για τον γιο της που τόσο ξαφνικά και άδικα έφυγε από τη ζωή: «δυο μέτρα παλικάρι έχασα, ήταν το καλύτερο παιδί».

Μέσα στον πόνο της εξέφρασε το παράπονο για το ότι κρατήθηκε κάποιες ώρες από την αστυνομία που διερευνά την υπόθεση, ο μεγάλος της γιος Θοδωρής λέγοντας: «Τι είναι δολοφόνος, είναι δυνατόν να έκανε κάτι το παιδί στον αδερφό του, άμα ήθελε να τον πνίξει θα το έκανε, θα καλούσε την αστυνομία και τα κανάλια όταν τον έψαχνε και δεν τον έβρισκε; Προσπάθησε να τον σώσει αλλά έπρεπε να σώσει και τον εαυτό του..» σημείωσε η χαροκαμένη μάνα περιγράφοντας πως έγινε το θλιβερό σκηνικό σύμφωνα με τα όσα της περιέγραψε ο μεγάλος της γιος που είχε πάει μαζί με το αδικοχαμένο Βαλάντη στην Κάρλα για να ψαρέψουν.

«Ο Βαλάντης μου έχει τρία παιδιά, τι να πούμε τώρα σε αυτά τα παιδιά» είπε σπαράζοντας η κα Δήμητρα.

Πως έγινε το κακό…

Η μητέρα του 43χρονου περιγράφει τι ακριβώς έγινε την μοιραία στιγμή:

«Είχαν πάει για ψάρεμα τα παιδιά μου. Η βάρκα είχε βάρος από τα ψάρια που έπιασαν και αναποδογύρισε. Τους παίρναν κάτω τα νερά της λίμνης. Ο Βαλάντης μου δεν μπορούσε να βγάλει το μπουφάν που φορούσε, ήταν βαρύ και τον τραβούσε κάτω. Ο αδερφός του τον έπιασε και τον τράβηξε πάνω, όμως βούλιαζε και αυτός γιατί οι μπότες του είχαν γεμίσει νερό.

Έβγαλε τις μπότες του και προσπάθησε να κολυμπήσει πιστεύοντας ότι ο αδερφός του κολυμπούσε και αυτός προς την στεριά. Μάλιστα ο μεγάλος μου γιος έβγαλε με δυσκολία την αδιάβροχη στολή που φορούσε και αυτή λειτούργησε σαν σωσίβιο βοηθώντας τον να βγει έξω. Όταν βγήκε από τη λίμνη έψαξε να βρει τον αδερφό του παντού, αλλά ήταν άφαντος είχε εξαφανιστεί…».

Η κηδεία του 43χρονου Χρυσοβαλάντη Κονταλέξη, θα τελεστεί σήμερα, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, και ώρα 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίας Ευαγγελίστριας, στη Ροδιά Τυρνάβου.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή