Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάρισα: Στα σκαριά το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας

Μεγάλη η ανταπόκριση στην πρώτη συνάντηση με εκπροσώπους μαθητών Λυκείων

Με κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη ανταπόκριση και προσέλευση των μαθητών στο κάλεσμα του Δήμου για τη συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 30/01 στις 12:00 συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συνάντηση αυτή, αποτελεί την  πρώτη από μία σειρά συναντήσεων με φορείς ,συλλόγους και ομάδες νέων της πόλης μας και ταυτόχρονα την επίσημη έναρξη των προσπαθειών για τη συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων.

Στη συνάντηση αυτή, έγινε αρχικά μία παρουσίαση ολόκληρης της ιδέας και της προσέγγισης από πλευράς του Δήμου πάνω στο θέμα, καθώς και των πρωτοβουλιών που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα. Επίσης έγινε μία παρουσίαση του κανονισμού λειτουργίας που θα έχει  το Δημοτικό Συμβουλίου Νέων, ο οποίος θα διαμορφωθεί στη τελική του μορφή μέσα από επόμενες συναντήσεις. Τέλος, υπήρξε αναφορά στο αντικείμενο και ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, καθώς και τη σύνδεση του με το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης.

Από τη πλευρά τους οι μαθητές εξέφρασαν την σύμφωνη γνώμη τους στη προσπάθεια αυτή , την ανησυχία τους η ευκαιρία που δίνεται στους νέους να εκφραστούν να “μην μείνει στα χαρτιά” και ανέπτυξαν μία σειρά από θέματα που θα μπορούσαν να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης στα συμβούλια.

Αμφότερες οι πλευρές εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την επίτευξη του στόχου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επίσημη ημερομηνία συγκρότησης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Δημ. Δεληγιάννης, Αντώνης Πράπας και Ακ. Νασιώκας, ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Γ. Σούλτης, ο αντιδήμαρχος Γ. Αλεξούλης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Γ. Καψάλης, εκπαιδευτικού και ειδικός συνεργάτης του δημάρχου κ. Απ. Πέκας.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή