Λάρισα: Τα τρακτέρ βγήκαν στον Πλατύκαμπο – Οι αγρότες διαμαρτύρονται και ζητούν στήριξη (φωτ. & βίντεο)

5 Oct 2023 Λάρισα

Διαμαρτύρονται και για την καταβολή των αποζημιώσεων και την απομάκρυνση από τα χωράφια των νερών που «έπνιξαν» τη Θεσσαλία

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στον κυκλικό κόμβο Πλατυκάμπου-Αγιάς στην παλιά Εθνική οδό Λάρισας – Βόλου, αγρότες που διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για την καταβολή των αποζημιώσεων και την απομάκρυνση από τα χωράφια των νερών που «έπνιξαν» τη Θεσσαλία το προηγούμενο διάστημα μετά την κακοκαιρία Daniel.

Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους βγήκαν στο δρόμο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Πληγέντων Αγροτών και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

«Σήμερα είναι η αρχή των κινητοποιήσεων μας μετά την καταστροφική πλημμύρα που έχει πλήξει τη Θεσσαλία και ένα μήνα μετά το μόνο που έχουμε δεχτεί ως βοήθεια είναι οι αόριστες υποσχέσεις ότι κάποια στιγμή θα αποζημιωθούμε χωρίς να υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα» ανέφερε ο πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας προσθέτοντας πως το βασικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι τα περίπου 25ο χιλιάδες στρέμματα που βρίσκονται κάτω από το νερό.

«Αυτό που ζητάμε είναι να δοθεί άμεσα ένα οικονομικό βοήθημα ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας αλλά και να αρχίσουν κάποιες εργασίες που είναι απαραίτητες» δήλωσε μεταξύ άλλων σχετικά με τα αιτήματα των αγροτών ο κ. Μαρούδας.

Από τη μεριά του ο Γιάννης Κουκούτσης, εκπροσωπώντας την επιτροπή πλημμυροπαθών,  δήλωσε ότι προτεραιότητα είναι να αποκατασταθούν οι πληγέντες που δεν έχουν που να μείνουν, να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση των νερών από τα χωράφια αλλά και να δοθούν άμεσα οι  αποζημιώσεις.

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση:

trikalanews.gr
Author: trikalanews.gr

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …