Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάρισα: Θρίλερ έζησαν οι άνθρωποι που έπεσαν στα ορμητικά νερά όταν η λέμβος προσέκρουσε σε κολόνα (βίντεο)

Ο εφιάλτης με την παράσυρση από τα νερά σωσίβιας λέμβου στις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης εκείνο το Σάββατο που καρδιοχτύπησε όλη η Λάρισα, στις 9 Σεπτεμβρίου, όταν είχαν πλημμυρίσει οι Εργατικές Κατοικίες και είχε ξεκινήσει η διάσωση των κατοίκων, δεν μπορεί ξεχαστεί.

Δύο σωσίβιες λέμβοι είχαν αναποδογυρίσει στα νερά όταν δύο πυροσβέστες μετέφεραν τέσσερα άτομα. Στη μία βάρκα πατέρα και γιο και στην άλλη μητέρα, κόρη και τα δύο σκυλάκια τους.

Ο πατέρας με τον γιο κάλεσαν σε βοήθεια και έσπευσαν πυροσβέστες με σωσίβια λέμβο να τους παραλάβει ενώ μια άλλη λέμβος μετέφερε εκείνη την ώρα μια μητέρα με την κόρη και δύο σκυλάκια.

Ο ίδιος ο κάτοικος που πέρασε όλη αυτή την περιπέτεια μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές.

«Το μαρτύριο μας ξεκίνησε όταν η λέμβος προσέκρουσε πάνω σε μια κολόνα σηματοδοτών, μας τίναξε μέσα στο νερό και άρχισε ο αγώνας επιβίωσης. Ήταν πολύ ορμητικά τα νερά, μας παρέσυραν και φύγαμε με μεγάλη ταχύτητα, στροβιλίζαμε μέσα στο νερό. Οι πυροσβέστες προσπάθησαν να σώσουν τις δυο κυρίες, ενώ εμάς μας παρέσυραν τα νερά ένα χιλιόμετρο μακριά και πιαστήκαμε από ένα δέντρο και περιμέναμε την διάσωση από τους πυροσβέστες όπως και έγινε. Είχαμε πιαστεί χέρι χέρι με τον γιό μου».

Οι δύο πυροσβέστες που διέσωσαν τους τέσσερις ανθρώπους και τα δύο κατοικίδια τόνισαν: «Ήταν εφιαλτικές οι στιγμές, είμαστε διαρκώς ότι και να γίνει στο πλευρό των πολιτών. Ήταν ορμητικά τα νερά, ήταν στο σημείο πάνω από πέντε μέτρα».

Το συγκλονιστικό είναι ότι την μία γυναίκα, την κόρη, ο ένας πυροσβέστης κατάφερε να την μεταφέρει στην σκεπή μιας επιχείρησης και ο άλλος πυροσβέστης την μητέρα την μετέφερε πάνω σε ένα δένδρο.

Έπειτα αφού εξασφάλισαν την ασφάλεια των δύο γυναικών ρίχτηκαν στα νερά για να σώσουν τον πατέρα με το γιο που κρατιόταν από ένα δέντρο.

Ωστόσο ο Λαρισαίος κάτοικος που κινδύνευσε με τον γιο του αφού ευχαρίστησε τους πυροσβέστες και τους αποκάλεσε αδέρφια, εξέφρασε μεγάλο παράπονο για τις τοπικές και θεσμικές αρχές από τις οποίες όπως υπογράμμισε δεν βρήκε καμιά βοήθεια.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: pnlarissa.gr – φωτο: Eurokinissi

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή