Λάρισα: «Βούτηξαν» 9.700 ευρώ από επαγγελματία προσποιούμενοι τους δημοτικούς υπαλλήλους

22 Jun 2023 Λάρισα

Πως έδρασαν οι απατεώνες…

Εξιχνιάστηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, περίπτωση απάτης και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος -3- ημεδαπών, για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.

Ειδικότερα, την 27-03-2023 το πρωί, άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπό και προσποιούμενος υπάλληλο Δήμου, με το πρόσχημα της εξόφλησης οφειλής του Δήμου προς την εταιρεία του, τον έπεισε να ακολουθήσει σύνδεσμο που του απέστειλε και να καταχωρίσει στοιχεία και κωδικούς της χρεωστικής του κάρτας.

Ακολούθως, όπως διαπίστωσε, από τον τραπεζικό του λογαριασμό, με την κάρτα του, πραγματοποιήθηκαν εν αγνοία του 3 συναλλαγές-αγορές από κατάστημα στη Λαμία, συνολικού ύψους 9.799,46 ευρώ.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενες συναλλαγές αφορούσαν στην αγορά 19 προϊόντων (συσκευές κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρικές σκούπες κ.ά.), ενώ από την περαιτέρω συνδυαστική έρευνα προέκυψαν τα στοιχεία των δραστών.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία άδεια συσκευασία κινητού τηλεφώνου και μία ηλεκτρική σκούπα, συσκευές που είχαν αγοραστεί με τη χρήση της τραπεζικής κάρτας του παθόντα, ενώ επιπλέον, κατασχέθηκε από τον έναν δράστη και το κινητό τηλέφωνο που αντιστοιχούσε στην προαναφερόμενη άδεια συσκευασία.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου, Δημητρίου Νικ. Γεωργιάδη …
Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Με μια όμορφη γιορτή, που δρόσισε τα μικρά παιδιά, ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης για το 2024 …