Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάρισα: Ξεκίνησε το συνέδριο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (φωτό – βίντεο)

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί το συνέδριο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που λαμβάνει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας. Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από την Ένωση και τους τέσσερις Δικαστικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας, Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας και έχει σαν θεματικές τις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα και τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Τρύφωνας Τσάτσαρος είναι «ιδιαίτερης σημειολογίας» η απόφαση της Ένωσης να πραγματοποιήσει το συνέδριο στη Θεσσαλία «ένα μικρό διάστημα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας» και πρόσθεσε ότι «συνέδρια και διοργανώσεις σαν και αυτό είναι  περισσότερο από ποτέ απαραίτητα έτσι ώστε να τονωθεί η οικονομία και η ψυχολογία των κατοίκων».

Ο κ. Τσάτσαρος επεσήμανε ακόμη ότι τέτοιες δράσεις εξελίσσουν την «ώσμωση ιδεών» και την αλληλεπίδραση μεταξύ των λειτουργών της δικαιοσύνης και στάθηκε στο ότι η τ0 συνέδριο είναι «αφορμή για μια στενή των τεσσάρων Δικηγορικών Συλλογών του Εφετείου Λάρισας» τονίζοντας ότι η συνεργασία ήταν «άριστη» και «προπομπός για περισσότερες κοινές δράσεις και συνδιοργανώσεις».

Την ευκαιρία να ενημερωθούν οι παρευρισκόμενοι στο συνέδριο για τις ενέργειες του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης ανέφερε στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωάννης Μπούγας.

Ενέργειες που όπως τόνισε έχουν να κάνουν με την αλλαγή στον δικαστικό χάρτη και τις τροποποιήσεις στους κώδικες. Ανέφερε επίσης την κατασκευή των νέων δικαστικών Μεγάρων ανά την επικράτεια και την «ψηφιακή δικαιοσύνη» τονίζοντας ότι «πολύ σύντομα θα έχουμε ένα πρόσημο θετικό στην απονομή της δικαιοσύνης της χώρας μας».

Στις εξελίξεις στον ψηφιακό κόσμο στάθηκε στις δηλώσεις του και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μας βοηθήσει να «πάρουμε πιο γρήγορα αποφάσεις» όμως «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κρίνει ανθρώπους . Αυτά τα όρια  έχουμε βάλει στη ζωή μας..»

Μαργαρίτα Στενιώτη: «Η δικαιοσύνη πρέπει να μείνει ανθρωποκεντρική»

Στην τεχνητή νοημοσύνη αναφέρθηκε επίσης και η πρόεδρος τη Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων  Μαργαρίτα Στενιώτη τονίζοντας ότι η εφαρμογή της αποτελεί «πρόκληση» όμως ξεκαθαρίζει πως «Εμείς επιμένουμε ότι η δικαιοσύνη είναι ανθρωποκεντρική και πρέπει να  μείνει ανθρωποκεντρική στην υπηρεσία των Ελλήνων πολιτών και όλων των πολιτών της χώρας μας».

Δημήτρης Βερβεσός: Δεν ακούν μόνο οι νόμοι 

Τέλος δηλώσεις στου εκπροσώπους των ΜΜΕ έκανε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, κ. Δημήτρης Βερβεσός αναφέροντας πως το σημερινό συνέδριο «γίνεται σε μια εποχή που το δικηγορικό σώμα είναι σε μια μεγάλη κινητοποίηση εν όψει των φορολογικών μέτρων» και πρόσθεσε πως δεν αρκούν οι νόμοι και οι τροποποιήσεις για να απαντήσει στο έγκλημα «αλλά χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις».

Δείτε φωτογραφίες από το συνέδριο:

Πηγή: larissanet.gr

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή