Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάρισα: Βεβήλωσε το μνημείο του Ολοκαυτώματος ο …πατήρ Κλεομένης

Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για τον ψευτοιερέα του διαδικτύου 
Τις πράξεις του ρασοφόρου που αυτοαποκαλείται «πατήρ Κλεομένης» αποδοκιμάζει με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, χαρακτηρίζοντάς τις παράνομες.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Κατά το τελευταίο διάστημα αναρτώνται στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένοι βανδαλισμοί μνημείων και εγκαταστάσεων και υβριστικές δηλώσεις ρασοφόρου, ο οποίος αυτοαποκαλείται ΄΄πατήρ Κλεομένης΄΄ και δηλώνει ότι ενεργεί προς υπεράσπιση της ορθοδόξου πίστεως΄.
Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του. Με αφορμή την παραπάνω περίσταση, καλούμε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της ορθόδοξης Εκκλησίας».
Τις πράξεις βεβήλωσης του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην περιοχή της πλατείας Εβραίων Μαρτύρων στη Λάρισα από τον αυτοαποκαλούμενο «μοναχό Κλεομένη», καταδίκασε η δημοτική αρχή της πόλης με ανακοίνωσή της.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «πέρα από την γραφικότητα της όλης υπόθεσης, πρόκειται για αντιλήψεις που είναι πέρα και έξω από τις απόψεις της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών της Λάρισας. Η ιστορία της Λάρισας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μακραίωνη παρουσία της Ισραηλιτικής κοινότητας της πόλης. Είμαστε σταθερά απέναντι στην μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό. Η Λάρισα ήταν, είναι και θα παραμείνει μια ανοικτή κοινωνία».
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή