Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάρισα: Φεστιβάλ σκόρδου στον Πλατύκαμπο

Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται αύριο, το Φεστιβάλ σκόρδου που διοργανώνεται στον Πλατύκαμπο του Δήμου Κιλελέρ.
 
Σε αυτό το ξεχωριστό φεστιβάλ, συμμετέχουν η Τοπική Κοινότητα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, ο Σύλλογος Γυναικών, οι Ομάδες Σκορδοπαραγωγών και Νεολαίων Εθελοντών Πλατυκάμπου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ.
Σκοπός του φεστιβάλ είναι μέσα από διάφορα πολιτιστικά δρώμενα να προβληθεί το τοπικό, παραδοσιακό σκόρδο  Πλατυκάμπου και άλλα προϊόντα της περιοχής. 
Τα τελευταία 3 χρόνια από την ανασύσταση του, το φεστιβάλ έχει πιάσει τον παλμό της τοπικής κοινωνίας και μεγάλη απόδειξη αποτελεί το πλήθος των επισκεπτών στον Πλατύκαμπο. Το ιδιαίτερο για τη φετινή γιορτή είναι ότι συμμετέχουν οι περισσότεροι φορείς του Πλατυκάμπου και ότι θα προβληθούν και άλλα τρόφιμα – αγαθά του τόπου (όσπρια, μέλι κ.λπ. ) σε μια προσπάθεια να συνδεθεί η τοπική παραγωγή με το συνεταιριστικό πνεύμα. 
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα από το Σύλλογο Γυναικών και θα παρουσιαστεί πλούσιο καλλιτεχνικό αλλά και παραδοσιακό πρόγραμμα με ορχήστρες και χορευτικά.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή