Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λαρισαίος 53 ετών το θύμα του δυστυχήματος στο Βουκουρέστι

Λαρισαίος είναι το θύμα του τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη χθες προπαραμονή Χριστουγέννων στο Βουκουρέστι και έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα.

Τα στοιχεία του νεκρού δεν είχαν ανακοινωθεί έως αργά το βράδυ καθώς η ταυτοποίησή του καθυστέρησε λόγω του γεγονότος ότι πάνω του δεν βρέθηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με τo onlarissa.gr όμως, ο νεκρός του τροχαίου δυστυχήματος είναι 53χρόνος από τη Λάρισα, ο οποίος ταξίδευε με τη σύζυγό του, που φέρεται να είναι μία από τους τρεις βαριά τραυματίες και νοσηλεύεται σε κεντρικό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου.

Σύμφωνο με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, οι τρεις από τους 24 τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Στο μοιραίο λεωφορείο επέβαιναν συνοδικό 48 Έλληνες -μαζί με τον οδηγό-, εκ των οποίων 24 είναι Λαρισαίοι, έξι από τον Βόλο και άλλοι 17 από τη Θεσσαλονίκη.

Η νύφη μου ζει από θαύμα

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίσσονται στη Λάρισα, εδώ που η οικογένεια του 53χρονου Νίκου Χλώψιου ακόμη δε μπορεί να πιστέψει πως ο άνθρωπός τους ξεκίνησε για ένα ταξίδι αναψυχής χρονιάρες μέρες, αλλά θα επιστρέψει σε φέρετρο.

Η αδελφή του άτυχου άντρα που έχασε τη ζωή του στο ασύλληπτο δυστύχημα Βάσω Χλώψιου, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΙ. «Τον αδελφό μου τον απεγκλώβισαν πρώτο. Η νύφη μου αυτή τη στιγμή ζει από θαύμα. Έφυγε ο αδερφός μου για να αφήσει τη νύφη μου για να τραβήξει το Γολγοθά και να μεγαλώσει τα παιδιά της. Θα θρηνούσα και τη νύφη μου. Θα μου τους φέρναν και τους δύο σε κουτιά…» ειπε μεταξύ άλλων.

Η κ. Χλώψιου άφησε αιχμές για τον οδηγό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό το ότι βάζουν τους άπειρους τους οδηγούς, αυτό με τρελαίνει…» ενώ ζήτησε ενημέρωση, υποστηρίζοντας πως η οικογένεια βρίσκεται στο σκοτάδι. «Να μάθουμε τι γίνεται. Θέλουμε τη σωρό του αδελφού μου εδώ. Μας είπαν ότι θέλει μεγάλη διαδικασία, πέντε με έξι μέρες. Αυτό το πράγμα είναι αδιανόητο δε γίνεται» είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε παράπονο και για τις αρχές λέγοντας «θέλω βοήθεια για τα παιδιά. Να στείλουν κάποιον να συμπαρασταθεί. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που ζούμε. Στη μητέρα μου που έχει χάσει το παιδί της και στα παιδιά που έχουν χάσει τον πατέρα.»

Μίλησε και για την εταιρεία που εργαζόταν ο άτυχος αδελφός της, την Άκτωρ, τονίζοντας πως «βοήθησε πάρα πολύ» αυτές τις δύσκολες ώρες.

Η σύζυγος του άτυχου άντρα νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα, ενώ τραγικές φιγούρες πίσω στη Λάρισα, είναι τα δυο τους παιδιά ηλικίας 21 και 24 ετών.

 

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Συγκλονιστικές είναι οι πρώτες μαρτυρίες επιβαινόντων στο μοιραίο λεωφορείο στο οποίο έχασε τη ζωή του στο Βουκουρέστι ο Λαρισαίος Νίκος Χλόπτσιος.

«Με το που πήραμε τη στροφή ξαφνικά νιώθω ένα μπαμ κάτι να με πλακώνει, νιώθω ένα βάρος στην πλάτη μου, είχε σφηνωθεί το κεφάλι μου μπροστά στο κάθισμα. Άρχισα να φωνάζω δε μπορώ να αναπνεύσω…» λέει μία νεαρή γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το γεμάτο Έλληνες τουριστικό λεωφορείο προσέκρουσε σε πινακίδα σήμανσης ύψους οχημάτων στην καρδιά του Βουκουρεστίου. Η μεταλλική δοκός συνέθλιψε την οροφή του λεωφορείου, ενώ τα παράθυρα του πούλμαν θρυμματίστηκαν.

«Είναι μια γέφυρα που βρίσκεται στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Είναι μια πινακίδα που έπεσε επάνω στο λεωφορείο. Πώς έπεσε κανείς δεν ξέρει» τόνισε στην ΕΡΤ ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνστάντζα, Θεόδωρος Σκανδαλίδης.

Για την ώρα άγνωστα παραμένουν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ διερευνάται το αν ο οδηγός είχε αναπτύξει ταχύτητα κατά την πρόσκρουση και αν δεν είδε την σήμανση για το ύψος των οχημάτων. Ο οδηγός, αλλοδαπός υπήκοος, έκανε αλκοτέστ και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Θα εξεταστεί επίσης για χρήση ναρκωτικών.

Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών. Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες. Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες.

Ο υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε με τον Ρουμάνο ομόλογό του και τον ευχαρίστησε για την άμεση κινητοποίηση των ρουμανικών αρχών. Παράλληλα ο Νίκος Δένδιας συνομίλησε και με συγγενείς των τραυματιών στο Βουκουρέστι.

Διπλωματικές Πηγές αναφέρουν ότι σχετικά με το τραγικό δυστύχημα του ελληνικού τουριστικού λεωφορείου στο Βουκουρέστι, η Πρεσβεία της Ελλάδας είναι σε επαφή με τους συγγενείς των επιβαινόντων και των τραυματιών και δεν υπάρχουν εκκρεμή αιτήματα ενημέρωσης.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή