Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λαρισαίος φοιτητής ετών… 91

Σε ηλικία 91 ετών, ο Λαρισαίος, με καταγωγή από το Κουτσόχερο, Γιώργος Περπέρας, παραμένει ακόρεστος στη γνώση. Σπουδάζει Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών!

Σύμφωνα με το Onlarissa.gr, όπως αποκάλυψε στους διαδικτυακούς του φίλους ο καθηγητής Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο κ. Περπέρας υπήρξε ο φυσικός του στο γυμνάσιο, με τον οποίο βρίσκονται συχνά και συζητάνε.

Του ζήτησε μία συμβουλή για τη σημερινή κατάσταση στην ανώτατη εκπαίδευση και ο 91χρονος αποκρίθηκε: «Σήμερα σε όλα τα πανεπιστήμια του πλανήτη οι φιλοσοφικές σχολές αρχίζουν και εξαφανίζονται και προτιμώνται σχολές τεχνολογίας, παραγωγής προϊόντων προς πώληση. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι η ανάπτυξη της ιδέας και του πνεύματος στους ανθρώπους έρχεται αγοράζοντας περισσότερα αυτοκίνητα, περισσότερα εργαλεία, περισσότερα μηχανήματα. Δυστυχώς όμως, γιατί με αυτά η ψυχή δεν ηρεμεί και ο άνθρωπος δεν αναπαύεται, δεν αισθάνεται γαλήνη. Ενώ έπρεπε σε όλες τις σχολές και από τα νηπιαγωγεία ακόμη να διδάσκεται φιλοσοφία, κοινωνιολογία, ψυχολογία και πολιτική. Να καταλαβαίνουν τα παιδιά από μωρά ακριβώς, το ότι πρέπει να αγαπάνε το διπλανό τους παιδάκι, να μην αλληλοχτυπιούνται και να κάνουν το σημερινό μπουλινγκ και να κοιτάμε απαθώς σα «ζώα» την κατάντια μας».

Δείτε το βίντεο:

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή