Λαρισαίος ιδιοκτήτης στην εστίαση καλείται να πληρώσει πνευματικά δικαιώματα για το διάστημα που ήταν κλειστά

Στην υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη αποστέλλει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης καταγγελία Λαρισαίου ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης για καταλογισμό πνευματικών δικαιωμάτων σε περίοδο αναστολής λειτουργίας με κρατική εντολή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε προς την κ. Μενδώνη ως αναφορά το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας onlarissa.gr, το οποίο φιλοξενεί καταγγελία Λαρισαίου ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης – καφέ, στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την καταγγελία η μία εκ των τριών εταιρειών διαχείρισης και είσπραξης αμοιβών πνευματικών δικαιωμάτων δημιουργών, του απέστειλε «επείγουσα υπενθύμιση» με την οποία αξιώνει αμοιβές πνευματικών δικαιωμάτων, που οφείλουν οι ιδιοκτήτες, όταν κάνουν δημόσια χρήση μουσικής. Πλην όμως για το διάστημα από το 2018 έως και το 2022, εντός του οποίου περιλαμβάνονται και τα δύο έτη της πανδημίας, ο κλάδος της εστίασης τελούσε σε αναστολή λειτουργίας, άρα δεν έκανε δημόσια εκτέλεση μουσικής, με συνέπεια αδίκως να καταλογίζονται αμοιβές για το χρονικό αυτό διάστημα.

Ο κ. Κόκκαλης ζητεί τις άμεσες και δέουσες ενέργειες του Υπουργείου για την άμεση επίλυση και δρομολόγηση των ανωτέρων και σχετική ενημέρωση, ώστε να αρθεί η καταγγελλόμενη αδικία.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή