Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάβρος κατά Παπαστεργίου – Αγοραστού ο Δεληλίγκας

Άρχοντες του Νομού και της πόλης των Τρικάλων (καβαλάρηδες) κ.κ. Περιφερειάρχα και Δήμαρχε εκθέσατε ανεπανόρθωτα τον κ. Πρωθυπουργό με την κωλυσιεργία σας και την ανεπιθύμητη κατασκευή της Δομής ΑμΕΑ στο δωρηθέν από εμένα και τη σύζυγό μου οικόπεδο

Για μια ακόμα φορά έρχομαι να κάνω γνωστό στους πολίτες του Νομού και της πόλης των Τρικάλων την αρνητική αδιαφορία που δείχνετε στην κατασκευή του έργου για την στέγαση όλων των ΑμΕΑ του Νομού μας, παρά το ότι γνωρίζετε το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του κ. Πρωθυπουργού για την κατηγορία αυτή των συμπολιτών μας.

Και ενώ ο κ. Πρωθυπουργός έδειξε άμεσο και αμέριστο ενδιαφέρον για το έργο αυτό με την χορήγηση και έγκριση του ποσού των 3.000.000,00 Ευρώ για την κατασκευή του εσείς τον έχετε εκθέσει ανεπανόρθωτα με την άρνησή σας και την αδιαφορία σας για το έργο.

Είναι τόσο μεγάλη η αδιαφορία σας για το έργο αυτό, αλλά και η οργή σας εξ αιτίας των οχλήσεών μου με επιστολές που σας απευθύνω δημόσια, χωρίς φυσικά να δώσετε κάποια πειστική απάντηση, που ενώ κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία, με δημοσιεύματά σας αναφερόσασταν στα άτομα αυτά ότι δήθεν ενδιαφέρεστε για τα προβλήματά τους, «Ουαί υμείς Γραμματείς και Φαρισαίοι Υποκριταί», φέτος, κατά την ημέρα αυτή, δεν κάνατε καμία αναφορά «Μούγκα στην στρούγκα».

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, κύριε αντιπεριφερειάρχα, η ευκολία με την οποία μεταχειρίζεστε το «ψέμμα’», προκειμένου να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, όταν προσφάτως σε συνέντευξή σας σε τοπικό Ραδιόφωνο ερωτηθήκατε για την ανέγερση της Δομής για τα άτομα με αναπηρία, δηλώσατε ψευδώς, και εντελώς ξεδιάντροπα, ότι στο δωρηθέν κτήμα υπάρχουν ορισμένα τεχνικά (;) προβλήματα, διότι τα υπάρχοντα εντός του δωρηθέντος κτήματος κτήρια ήταν αποθήκες και συνεπεία αυτού χρειάζονταν άδεια, υπάρχει δε και ένα εκκλησάκι χωρίς άδεια. Παραλείψατε ηθελημένα και σκόπιμα, κε αντιπεριφερειάρχα, να αναφέρετε στον δημοσιογράφο, που δώσατε την συνέντευξή σας, ότι προ της δωρεάς μας στο ακίνητο αυτό λειτουργούσε «Παιδότοπος» με άδεια εκδοθείσα από την πολεοδομική υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων!!! Συνεπώς δεν χρειάζονταν άλλη άδεια. Ενδεχομένως να χρειασθεί άδεια για το υπό ανέγερση κτήριο σύμφωνα με τη μελέτη του Δήμου εμβαδού 500.00 τ.μ..

Θα αναφερθώ εκ νέου στην «αδύνατη μνήμη σας» και να σας θυμίσω ότι σε συνέντευξή σας στην τρικαλινή εφημερίδα ‘’Πρωϊνός Λόγος’’ στο φύλλο της 19 Ιουλίου 2021 είχατε δηλώσει ότι το έργο θα ξεκινήσει στα τέλη του 2021. Προφανώς λόγω των «διαβεβαιώσεων» αυτών παρασύρατε και τον Περιφερειάρχη (κ. Αγοραστό) να προβεί σε ευχαριστίες διά του Τύπου (φύλλο 4-5-2022 εφημ. «Πρωϊνός Λόγος») προς όλους τους φορείς που συνετέλεσαν για το έργο!!! Παρ’ όλα αυτά ουδεμία εργασία έγινε, ούτε και καμία πρόοδος υπήρξε μέχρι σήμερα. Επειδή έβλεπα την πλήρη αδιαφορία και άρνηση για την κατασκευή του έργου άρχισα να σας «βομβαρδίζω» με επιστολές για την κωλυσιεργία σας. Και Ω! του θαύματος!!

Στη 1 Αυγούστου 2022 (εν μέσω καλοκαιριού!), για να ρίξετε προφανώς «στάχτη στα μάτια» όλων ημών των ενδιαφερομένων για την εκτέλεση του έργου, στάλθηκε συνεργείο για να κάνει έναρξη δήθεν των εργασιών, οι οποίες διήρκεσαν μέχρι τις 3 Αυγούστου 2022. Οι εργασίες που έγιναν ήταν η αποξύλωση των υπαρχόντων τζαμαριών και κουφωμάτων των υφισταμένων κτηρίων!!! Αψευδής μάρτυρας όλων αυτών είναι οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες με τις αντίστοιχες ημερομηνίες λήψεώς των, από τις οποίες φαίνεται ότι τα διάφορα «μπάζα» που προέκυψαν από τις εργασίες αποξύλωσης παραμένουν μέχρι σήμερα στον χώρο του κτήματος, χωρίς να ευαισθητοποιηθεί κάποιος να τα καθαρίσει.

Όσον αφορά το εκκλησάκι στο οποίο επίσης αναφερθήκατε, θέλω να σας κάνω γνωστό ότι στις 5-4-2019, όταν υπογράφηκε το Συμβόλαιο της Δωρεάς, στη σελίδα 5 του συμβολαίου, υπάρχει ο όρος ότι εντός του ακινήτου θα ανεγερθεί μικρός Ναός με δαπάνες των δωρητών. Στις 5-5-2020 επισκέφθηκα τον κ. Δήμαρχο στο γραφείο του με τον μηχανικό μου (κ. Δημήτριο Μούρκα) να τον ενημερώσω για την έναρξη ανέγερσης του Ιερού Ναού. Η απάντησή του ήταν ότι «επειδή ο χώρος ανήκει στη κυριότητα του Δήμου, η άδεια θα εκδοθεί στο όνομα του Δήμου». Μετά παρέλευση τριών (3) ημερών βρέθηκα πάλι, μαζί με τον μηχανικό μου, στο γραφείο του κ. Δημάρχου για να του κάνω γνωστό τη θέση στην οποία θα ανεγερθεί ο Ιερός Ναός, ενώ νωρίτερα ο μηχανικός μου είχε ενημερώσει τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για το θέμα αυτό. Του είπα μάλιστα να έρθει ο ίδιος να ιδεί το σημείο στο οποίο θα ανεγείρονταν. Η απάντησή του ήταν «Δεν χρειάζεται». Όσο για την έκδοση της άδειας μου είπε «Μπάμπη, θα σε πείραζε να μην βγάλουμε ξεχωριστή άδεια για τον Ναό, αλλά να συμπεριληφθεί και ο Ναός στην όλη μελέτη και να εκδοθεί ενιαία άδεια; Για την εκσκαφή δε, θα στείλω την τσάπα του Δήμου». Η απάντησή μου ήταν «δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Έτσι στις 7-8-2020 ξεκίνησε η εκσκαφή των θεμελίων και στις 19-9-2020 έγινε η θεμελίωση από τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο, ο δε Αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και τον π. Άνθιμο, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού της πόλης, παρόντων εμού και της συζύγου μου Γιάννας. Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα σχετικά με το εκκλησάκι και θα πρέπει να πάψετε να πιπιλίζετε την καραμέλα ότι υπάρχει το παράνομο εκκλησάκι και καθυστερεί η έκδοση της άδειας.

Και ενώ έτσι είχαν τα πράγματα με μεγάλη μου έκπληξη στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 διαβάζω σε τρικαλινό Σάϊτ (TrikalaVoice) ότι οι εργασίες (ψευδώς βέβαια) έχουν ξεκινήσει. Είμαι τώρα περίεργος να ιδώ εάν το εν λόγω Σάϊτ θα ευαισθητοποιηθεί να διαψεύσει τα εν λόγω ρεπορτάζ του. Πάντως μέχρι σήμερα δεν ευαισθητοποιήθηκε.

Για να σας αποδείξω την πλήρη άρνηση και αδιαφορία σας για το εν προκειμένω έργο, αυτή προκύπτει από το ότι από το ποσόν των 3.000.000,00 Ευρώ που έχουν εγκριθεί, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας που συνεδρίασε στις 28 Σεπτεμβρίου 2022 έχει πιστωθεί για το έτος 2023 για το έργο αυτό ΜΟΝΟ το ποσό των 100.000,00 Ευρώ!!!

Έρχομαι τώρα σε εσάς κε Δήμαρχε.

Προσπαθείτε κι εσείς με διάφορες ψευδείς δικαιολογίες να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα και να αποποιηθείτε των ευθυνών σας.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2022 σε ερώτηση που σας απηύθυναν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σπανός και Καΐκης σχετικά με το πού βρίσκεται το θέμα της Δωρεάς Μπάμπη και Γιάννας Δεληλίγκα, εσείς «ειρωνικά» και εντελώς υποτιμητικά απαντήσατε ‘’το χωράφι αυτό είναι δίπλα στο ποτάμι και θα πρέπει να γίνει οριοθέτηση».

Αυτό το «χωράφι» λοιπόν κε Δήμαρχε, για να καταλάβει και ο κόσμος, δεν είναι οργωμένο, ούτε καλιεργούμενο. Είναι ένα κτήμα έντεκα (11 στρ.) και πλέον στρεμμάτων μέσα στο οποίο υπάρχουν κτίσματα, ανεγερθέντα κατόπιν αδείας της πολεοδομικής υπηρεσίας του Δήμου σας, στο οποίο λειτουργούσε νόμιμα παιδότοπος. Το έδαφος του κτήματος είναι στρωμένο με άσφαλτο, ώστε να μην πατάει ο κόσμος στις λάσπες, όπως συμβαίνει στα «χωράφια».

Για την παραπάνω δήλωσή σας ότι δηλαδή «πρέπει να γίνει οριοθέτηση, επειδή δίπλα είναι το ποτάμι, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από την περιφέρεια», εσείς όταν αποδεχθήκατε την Δωρεά (5-4-2019) τότε δεν το γνωρίζατε; Προφανώς το γνωρίζατε. Γιατί λοιπόν από τον Απρίλιο του 2019 δεν σπεύσατε αμέσως να προβείτε στην οριοθέτηση και στη συνέχεια να σταλεί ο φάκελος στην Περιφέρεια, ώστε να εγκριθεί; Έπρεπε δηλαδή να περάσουν τέσσερα χρόνια για να μας ξεφουρνίσετε αυτά τα οποία δηλώσατε στους ανωτέρω Δημοτικούς Συμβούλους που σας ενόχλησαν με τις ερωτήσεις τους; Η κωλυσιεργία σας αυτή επί τέσσερα (4) περίπου χρόνια, αν δεν σημαίνει αδιαφορία και άρνηση εκτέλεσης του έργου τί άλλο μπορεί να σημαίνει;

Άλλο ένα στοιχείο που αποδεικνύει την άρνησή σας για την κατασκευή του έργου αποτελεί και το γεγονός κατά το οποίο ενώ το έργο το είχατε εντάξει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το 2020 το απεντάξατε και πετάξατε την «μπάλλα» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Όλα λοιπόν αυτά τα στοιχεία δεν σηματοδοτούν την άρνησή σας για το έργο;

Θέλω λοιπόν να έχω μια πειστική απάντησή σας γι’ αυτά, αλλιώς σας παραδίδω στην κρίση των Τρικαλινών πολιτών και κυρίως των ΑμΕΑ που στήριξαν τις ελπίδες τους σ’ εσάς και διαψεύστηκαν.

Συνεχίζοντας την «απολογία» σας στις ερωτήσεις των κ.κ. Σπανού και Καΐκη, είπατε ότι εντός διμήνου θα εκδοθεί η άδεια για την νεοανεγειρόμενη αίθουσα των 500,00 τετργ. μέτρων και ότι τα υπάρχοντα κτίσματα δεν έχουν άδεια!! Πώς μπορείτε με τόση ευκολία να διαστρευλώνετε την αλήθεια και να ψεύδεσθε, όταν υπάρχουν έγγραφα στοιχεία εκδοθέντα μάλιστα από την πολεοδομική υπηρεσία του Δήμου σας, που αποδεικνύουν τα εντελώς αντίθετα από αυτά που εσείς δηλώνετε; Αναφέρθηκα και σε προηγούμενη επιστολή μου ότι τα υπάρχοντα κτήρια είναι νόμιμα, διότι έχει εκδοθεί άδεια από την πολεοδομία του Δήμου Τρικκαίων. Συνεπώς δεν μπορείτε να κρύβεστε πίσω από τα ψεύδη σας.

Τέλος κατά την «απολογία» σας – απάντηση στις ερωτήσεις των κ.κ. Σπανού και Καΐκη συνεδριάζοντος του Δημοτικού Συμβουλίου παραπονεθήκατε λέγοντας ότι «ο Μπάμπης ρίχνει ευθύνες σε μένα και στον Χρήστο Μιχαλάκη, ότι εμείς δεν θέλουμε να γίνει το έργο». Η φράση αυτή «ο Μπάμπης» είναι απαράδεκτο να λέγεται από ένα θεσμικό πρόσωπο και μάλιστα Δήμαρχο, όταν απευθύνεται μάλιστα σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, απόντος μάλιστα του προσώπου προς το οποίο απευθύνεστε, διότι ο «Μπάμπης» έχει και το επώνυμο «Δεληλίγκας» και όπως αναφερθήκατε στον κ. αντιπεριφερειάρχη «Χρήστος Μιχαλάκης», έτσι θα έπρεπε να αναφερθείτε και για το άτομό μου «Μπάμπης Δεληλίγκας» κι όχι σκέτο «Μπάμπης». Αυτό το αναφέρω για τον τρόπο έκφρασης και συμπεριφοράς ενός θεσμικού παράγοντα όταν απευθύνεται σε φυσικό πρόσωπο.

Απευθυνόμενος τώρα και στους δυό σας Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο σας ερωτώ το εξής:

Δηλώσατε κε Αντιπεριφερειάρχα ότι ο Δήμος Τρικκαίων σας έστειλε την μελέτη, την οποία στη συνέχεια εσείς την προωθήσατε στο αρμόδιο υπουργείο και έτσι χρηματοδοτήθηκε το έργο με το ποσό των τριών εκατομμυρίων Ευρώ, όπως αναφέρω παραπάνω.

Εσείς κε Δήμαρχε από την πλευρά σας λέτε ότι υπάρχει εκκρεμότητα με τη μελέτη.

Κατόπιν τούτων Πού βρίσκεται η αλήθεια και Πού το ψέμα;

Υπάρχει ή δεν υπάρχει μελέτη;

Ξέρω ότι δεν θα λάβω απάντηση, και αυτό ας το κρίνει η Τρικαλινή Κοινωνία για την συμπεριφοράς σας αυτή.

Εγώ από την πλευρά μου χρησιμοποιώντας μια λαϊκή έκφραση ένα μόνο έχω να πω: «Αρχοντες των Τρικάλων, εάν είστε άντρες και φοράτε παντελόνια δηλώστε ευθαρσώς ότι δεν επιθυμείτε την κατασκευή του έργου, ενώ εάν επρόκειτο για ιδιωτικό έργο θα σπεύδατε αμέσως να εκδώσετε την σχετική άδεια».

Έτσι λοιπόν με τη συμπεριφορά σας αυτή έχετε πικράνει όχι μόνο τον κ. Πρωθυπουργό μας, του οποίου είναι πανελλήνια γνωστή την ευαισθησία του για τα άτομα με αναπηρία, αλλά έχετε απογοητεύσει και τα παιδιά με αναπηρία του Νομού μας που περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία και προσμονή την εκτέλεση του έργου στο οποίο θα βρουν το λιμάνι της χαράς και της ηρεμίας τους.

10/01/2023

Μπάμπης Δ. Δεληλίγκας

Πρώην Αντινομάρχης και Αντιδήμαρχος Τρικάλων

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή