Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λειτουργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την προσωρινή αναστολή κάθε εκπαιδευτικής λειτουργίας των Πανεπιστημίων περιλαμβάνεται και το κλείσιμο βιβλιοθηκών, σπουδαστηρίων, αρχείων, μουσείων και συλλογών. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι διοικητικές δραστηριότητες και λειτουργίες, οι ερευνητικές δραστηριότητες, η λειτουργία του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) και η λειτουργία των φοιτητικών εστιών για τη στέγαση των φοιτητών.

Διοικητικές Υπηρεσίες

Σε σχέση με την παρουσία του διοικητικού προσωπικού, παρακαλούνται οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων να μεριμνήσουν ώστε σε κάθε χώρο εργασίας να βρίσκονται εκ περιτροπής το πολύ δύο υπάλληλοι και οι υπόλοιποι να εκτελούν την εργασία τους από το σπίτι σε άμεση επικοινωνία με τον Προϊστάμενο. Με τη λογική ότι σε κάθε διεύθυνση και κάθε Τμήμα θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας υπάλληλος με φυσική παρουσία.

Λήψη πτυχίων

Οι φοιτητές/τριες, που ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους για τη λήψη του πτυχίου, δικαιούνται να λάβουν είτε πτυχίο είτε πιστοποιητικό πτυχιούχου. Και τα δύο αναφέρουν την ημερομηνία της ολοκλήρωσης των σπουδών τους, με τη διαφορά ότι στο πτυχίο αναγράφεται και η ημερομηνία ορκωμοσίας, ενώ στο πιστοποιητικό πτυχιούχου αναγράφεται ότι η ορκωμοσία εκκρεμεί. Και τα δύο εξυπηρετούν τις ίδιες ανάγκες των αποφοίτων, δηλ. αρκούν τόσο για αιτήσεις εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όσο και για αιτήσεις μεταπτυχιακών σπουδών.

Τα πιστοποιητικά πτυχιούχου θα αποσταλούν στους δικαιούχους αποκλειστικά ηλεκτρονικά από τις Γραμματείες.

Οι ορκωμοσίες θα γίνουν σε ημερομηνία που θα οριστεί και ανάλογα με την πορεία εξέλιξης της πανδημίας.

Υποστήριξη διδακτορικών διατριβών και παρουσίαση πτυχιακών και διπλωματικών μεταπτυχιακών εργασιών

Η υποστήριξη των διδακτορικών διατριβών και η παρουσίαση πτυχιακών και διπλωματικών μεταπτυχιακών εργασιών μπορούν να διεξάγονται με την προϋπόθεση της απουσίας κοινού, αποκλειστικά ενώπιον των εξεταστικών επιτροπών και με την όσο το δυνατόν διευρυμένη χρήση συστημάτων τηλεδιάσκεψης.

Erasmus+

Οι προγραμματισμένες μετακινήσεις εισερχομένων και εξερχομένων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, ακυρώνονται.  Η μετακίνηση  πιθανώς να πραγματοποιηθεί στο μέλλον και η αποζημίωση σε αυτή την περίπτωση, θα καταβληθεί στους δικαιούχους, αφού καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε προηγούμενη ανακοίνωση (http://erasmus.uth.gr/gr/announcements-gr/161-).

Όσοι ήδη βρίσκονται σε χώρες του εξωτερικού, θα πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα εφόσον στον φορέα υποδοχής τους δεν γίνονται μαθήματα ή έχουν ανασταλεί οι λειτουργίες. Στην περίπτωση που οι λειτουργίες δεν έχουν ανασταλεί, μπορούν να παραμείνουν με δική τους ευθύνη.

Τέλος, οι φοιτητές που πρόκειται να επιστρέψουν από το εξωτερικό ενημερώνονται ότι υποχρεούνται να παραμείνουν σε συνθήκες καραντίνας για δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ: https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19-odigies-gia-taxidiotes/

Λειτουργία Συλλογικών Οργάνων

Όλες οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του ΠΘ, καθώς και η διεξαγωγή εκλεκτορικών διεξάγονται κανονικά. Συνιστάται η διευρυμένη χρήση συστημάτων τηλεδιάσκεψης.

Λειτουργία ερευνητικών εργαστηρίων

Τα ερευνητικά εργαστήρια του ΠΘ θα παραμείνουν σε λειτουργία προκειμένου να συνεχιστούν ερευνητικές  δραστηριότητες που είναι αδύνατον να μετατοπιστούν χρονικά. Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων και των ερευνητικών προγραμμάτων να απασχολούν το ελάχιστο μη μόνιμο προσωπικό των εργαστηρίων και μόνο σε περιπτώσεις όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο και πάντα σεβόμενοι μία αναλογία 1 εργαζόμενου ανά 15m2.

Εξ αποστάσεως μαθήματα

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει η ανακοίνωση  σχετικά με τη δυνατότητα εξ αποστάσεως διεξαγωγής μαθημάτων

 

Ο Πρύτανης

Καθ. Ζήσης Μαμούρης

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή