Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λευτέρης Αυγενάκης: Στρατηγική επιλογή για την χώρα η διασύνδεση πρωτογενούς παραγωγής και τουρισμού

Ημερίδα για τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό παρουσία και του Θανάση Λιούτα.
 
Ημερίδα με θέμα: «Διασύνδεση του Πρωτογενή με τον Τριτογενή Τομέα – Αγροτικά Προϊόντα και Τουριστικές Επιχειρήσεις», διοργάνωσαν οι Τομείς Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Γραμματεία Αγροτικών Φορέων της ΝΔ.

«Για εμάς ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός, αποτελούν ξεκάθαρα μοχλό ανάπτυξης για το μέλλον της Χώρας» δήλωσε στο πλαίσιο ημερίδας της ΝΔ ο Γραμματέας της ΠΕ του Κόμματος – Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Την ημερίδα παρακολούθησε και ο Θανάσης Λιούτας με τον Τρικαλινό Γεωπόνο που χαρακτηρίζει ως «αναγκαιότητα» την σύνδεση του πρωτογενούς τομέα της χώρας με τον τουρισμό καθώς η σύνδεση αυτή που αναζητείται χρόνια τώρα, μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην αναγέννηση της Ελληνικής  οικονομίας.

«Το τουριστικό προϊόν είναι δεδομένο, αλλά πρέπει να το αναβαθμίσουμε, κάνοντας το ακόμη πιο ποιοτικό, δίνοντας κίνητρα σε παραγωγούς, αγρότες και μεταποιητές για την ανάπτυξη ενός υγιούς και παραγωγικού πρωτογενούς τομέα με την αξιοποίηση πόρων από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για να φτάσουμε από το ΄΄ χωράφι στο ράφι΄΄. Ο Έλληνας παραγωγός πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίζεται σαν ένας δημιουργικός επιχειρηματίας που θα κάνουν επενδύσεις, θα εκσυγχρονίσουν καλλιέργειες και επιχειρήσεις και θα εκμεταλλευτούν και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ελληνικών προϊόντων», σχολίασε ο κ. Λιούτας.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή