Λευτέρης Αυγενάκης: Στρατηγική επιλογή για την χώρα η διασύνδεση πρωτογενούς παραγωγής και τουρισμού

Ημερίδα για τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό παρουσία και του Θανάση Λιούτα.
 
Ημερίδα με θέμα: «Διασύνδεση του Πρωτογενή με τον Τριτογενή Τομέα – Αγροτικά Προϊόντα και Τουριστικές Επιχειρήσεις», διοργάνωσαν οι Τομείς Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Γραμματεία Αγροτικών Φορέων της ΝΔ.

«Για εμάς ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός, αποτελούν ξεκάθαρα μοχλό ανάπτυξης για το μέλλον της Χώρας» δήλωσε στο πλαίσιο ημερίδας της ΝΔ ο Γραμματέας της ΠΕ του Κόμματος – Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Την ημερίδα παρακολούθησε και ο Θανάσης Λιούτας με τον Τρικαλινό Γεωπόνο που χαρακτηρίζει ως «αναγκαιότητα» την σύνδεση του πρωτογενούς τομέα της χώρας με τον τουρισμό καθώς η σύνδεση αυτή που αναζητείται χρόνια τώρα, μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην αναγέννηση της Ελληνικής  οικονομίας.

«Το τουριστικό προϊόν είναι δεδομένο, αλλά πρέπει να το αναβαθμίσουμε, κάνοντας το ακόμη πιο ποιοτικό, δίνοντας κίνητρα σε παραγωγούς, αγρότες και μεταποιητές για την ανάπτυξη ενός υγιούς και παραγωγικού πρωτογενούς τομέα με την αξιοποίηση πόρων από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για να φτάσουμε από το ΄΄ χωράφι στο ράφι΄΄. Ο Έλληνας παραγωγός πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίζεται σαν ένας δημιουργικός επιχειρηματίας που θα κάνουν επενδύσεις, θα εκσυγχρονίσουν καλλιέργειες και επιχειρήσεις και θα εκμεταλλευτούν και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ελληνικών προϊόντων», σχολίασε ο κ. Λιούτας.

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …