Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λήγει η σύμβαση σίτισης για τους διαμένοντες πλημμυροπαθείς στη δομή του Κουτσόχερου

Η αγωνία της «επόμενης μέρας» συνεχίζεται

Μπορεί να πέρασαν αρκετοί μήνες από τις πλημμύρες, στη Φαρκαδόνα ωστόσο η κατάσταση παραμένει δραματική για τους περισσότερους πλημμυροπαθείς.

Η έκταση της καταστροφής έχει αφήσει εκατοντάδες οικογένειες χωρίς σπίτι, με αρκετούς εξ αυτών να διαμένουν στη δομή του Κουτσόχερου.

Αλλά ούτε κι εκεί φαίνεται να έχει διασφαλιστεί μια υποτυπώδη κανονικότητα. Όπως αναφέρουν πλημμυροπαθείς στο trikalanews.gr, τέλος του μήνα λήγει η σύμβαση παροχής σίτισης στους πλημμυροπαθείς φιλοξενούμενους του Κουτσόχερου ενώ αναμένεται η μετεγκατάστασή τους στα κοντέινερ μέσα στη Φαρκαδόνα.

Το πρόβλημα επιβεβαίωσε στο trikalanews.gr, και ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπύρος Αγναντής, ο οποίος όπως είπε προσπαθεί να βρει τρόπο να συνεχιστεί η παροχή, ωστόσο, τα οικονομικά περιθώρια παραμένουν ιδιαίτερα στενά.

Οι πλημμυροπαθείς είναι αρκετά θορυβημένοι αφού ο καιρός περνά και οι ίδιοι παραμένουν στο αρχικό σημείο της αβεβαιότητας.

 Ένα επίσης μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζουν είναι το γεγονός ότι μιλάμε για ανθρώπους που σε πολλές περιπτώσεις τα σπίτια τους χαρακτηρίστηκαν πράσινα ωστόσο, με τεράστια καταστροφή που είναι αδύνατον να αποκατασταθεί μέσα σε χειμερινές συνθήκες.

Η διαμονή τους σε κοντέινερ κρίνεται σε πολλές περιπτώσεις μονόδρομος που όμως δεν διασφαλίζεται, αφού φέρεται ότι δεν είναι δικαιούχοι να μείνουν σε οικίσκους.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή