Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λίγο πριν τον αγιασμό, έλεγχος υγείας σε παιδιά ευπαθών ομάδων στα Τρίκαλα

Σημαντική από την άποψη της δημόσιας και ατομικής υγείας και υγιεινής, η κοινή δράση για τον προληπτικό έλεγχο υγείας που υλοποιήθηκε στα Τρίκαλα.

Η πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων και η άψογη συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Τρικάλων και την 1η ΤΟΜΥ Τρικάλων υλοποιείται επί τετραήμερο στον χώρο του Κέντρου Υγείας. Αφορά, δε, στην πραγματοποίηση προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου και ελέγχου υγείας  σε παιδιά ευπαθών ομάδων (Ρομά, μεταναστών, μονογονεϊκών οικογενειών, οικογενειών ενταγμένων στο ΤΕΒΑ κ.α.).

Ο έλεγχος γίνεται μετά τον χωρισμό των παιδιών σε ομάδες και ακολουθείται η σχετική διαδικασία, από τη Δευτέρα 5 μέχρι και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Το πρωί της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου στον χώρο του Κέντρου Υγείας συγκεντρώθηκαν, εκτός από τους/τις ιατρούς που πραγματοποιούν τον έλεγχο, οι υπεύθυνοι κάθε δομής και το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας. Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων Νίκος Σακκάς τόνισε, πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά ευπαθών ομάδων να γνωρίζουν την κατάσταση της υγείας τους, ειδικά με την έναρξη των σχολείων.

Ενώ ο διοικητής του Κέντρου Υγείας και η υπεύθυνη της ΤΟΜΥ, κ.κ. Μπατατόλης και Καλκάνη αντιστοίχως, επεσήμαναν την άριστη συνεργασία ανάμεσα σε όλες τις πλευρές, για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού προγράμματος για την υγεία στα Τρίκαλα.

Σημαντική και η δωρεάν προσφορά οδοντιατρικού υλικού από τη φαρμακοποιό κ. Βανέσα Λαζαροπούλου, υλικό που διανεμήθηκε στα παιδιά.

Και με αυτή τη δράση το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων ενισχύει την παρουσία του στην κοινωνία, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και υλοποιώντας δράσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή