Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λιμνοδεξαμενή Αγ. Βησσαρίωνα: Προβληματίζει η υποχώρηση της στάθμης (φωτο)

Σοκαριστική είναι η διαπίστωση ότι τα αποθέματα νερού εμφανώς έχουν μειωθεί λόγω των χαμηλών βροχοπτώσεων

Η παρατεταμένη ανομβρία στα ημιορεινά και σε πεδινά, αλλά και η ελάχιστη – σχεδόν ανύπαρκτη- χιονόπτωση στα ορεινά, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε επιστήμονες, αρχές, αγρότες και πολίτες που βλέπουν την ερχόμενη Άνοιξη και το Καλοκαίρι, να βιώνουν πρωτόγνωρες συνθήκες όσον αφορά στην επάρκεια νερού.

Ενδεικτικές της κατάστασης είναι οι εικόνες που κατέγραψε το Trikalanews.gr στη λιμνοδεξαμενή του Αγίου Βησσαρίωνα στην Πύλη, όπου η στάθμη του νερού για τα δεδομένα της εποχής βρίσκεται σημαντικά πιο κάτω από τις προηγούμενες χρονιές, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την αγροτική υδροδότηση της περιοχής.

Το φαινόμενο προβληματίζει σημαντικά τους επισκέπτες που ναι μεν χαίρονται την ομορφιά της λίμνης, όμως δεν μπορούν να στρέψουν το βλέμμα τους από τα σημεία της όχθης όπου εμφανώς το νερό έχει υποχωρήσει αφήνοντας εκτεθειμένη μια επιφάνεια που άλλοτε βρισκόταν στο βυθό κατά τους χειμερινούς μήνες.

Οι ελπίδες όλων στρέφονται στο επόμενο διάστημα, με τις προβλέψεις όμως να παραμένουν δυσοίωνες για μια περιοχή που βασίζεται σημαντικά στο νερό για να παράγει και να αναπτυχθεί.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή