Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λιβανός: Το Ταμείο Ανάκαμψης όπλο μας στην προσπάθεια για επενδύσεις

Τις προτεραιότητές του για την επόμενη περίοδο περιέγραψε στον «Alpha 98,9» και στον Χάρη Ντιγριντάκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός.

Παράλληλα ο κ. Λιβανός σχολιάζοντας τα νέα μέτρα επισήμανε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Αναφερόμενος στα προγράμματα ενίσχυσης που διαθέτει το ΥΠΑΑΤ ο κ. Λιβανός  εξήγησε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και παράλληλα με τη νέα ΚΑΠ. «Το Ταμείο Ανάκαμψης που είναι ένα όπλο για να στηρίξουμε την προσπάθεια για επενδύσεις», επισήμανε ο κ. Λιβανός.

Περιγράφοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου ο κ. Λιβανός είπε ότι πρέπει:

–           να διαμορφώσουμε τα χρηματοδοτικά μας εργαλεία για τα επόμενα επτά χρόνια.

–           να προστατεύσουμε την ελληνική παραγωγή και να αποτρέψουμε τις ελληνοποιήσεις προϊόντων

–           να ενισχύσουμε τους ελέγχους για την ασφάλεια του καταναλωτή

–           να δώσουμε προστιθέμενη αξία στα ελληνικά προϊόντα και να τα κάνουμε πιο ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές.

–           Να ενισχύσουμε το ελληνικό σήμα.

Τόνισε ακόμα ότι ο ίδιος ως ΥΠΑΑΤ σκοπεύει να προωθήσει:

–           Τα εγγειοβελτιωτικά έργα, αφού η διαχείριση των υδάτων είναι ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες στη διαδικασία της παραγωγής και ο εκσυγχρονισμός τους θα μειώσει το κόστος παραγωγής.

–           Την έξυπνη γεωργία, με στόχο να βάλουμε την τεχνολογία στο χωράφι και να έχουμε καλύτερη παραγωγή.

–           Τις επενδύσεις στον αγροδιατροφικό τομέα, όπως επί παραδείγματι οι υδατοκαλλιέργειες που προσφέρουν τεάρ5στιες δυνατότητες ανάπτυξης.

–           Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσα από προσφορά κινήτρων και πολιτικές τομών.

–           Την «Ελληνική Διατροφή» που αποτελεί τη βάση της υγιεινής διατροφής και συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την ιστορία μας, ενώ μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στον επαναπροσδιορισμό της ελληνικής παραγωγής.

–           Την εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών με στόχο την αύξηση της ελληνικής παραγωγής και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων που παράγουμε.

«Τα στατιστικά λένε ότι οι άνθρωποι που ουσιαστικά μας θρέφουν έχουν ανάγκη από κατάρτιση- και κυρίως οι νεότεροι- για να μπορούν ακριβώς οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν να έχουν και μεγαλύτερο αποτέλεσμα.  Αυτό φαίνεται και σε άλλες χώρες που χρησιμοποιούν καλύτερα και το κομμάτι της εκπαίδευσης και κατάρτισης και το κομμάτι της καινοτομίας και τεχνολογίας και μπορούν και αυξάνουν την παραγωγή τους και την προστιθέμενη αξία των προϊόντων τους. Σε αυτό το δρόμο οραματίζομαι να πορευτεί και η ελληνική παραγωγή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβανός.

Ερωτηθείς για τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Λιβανός είπε: «Καλό είναι να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο όλοι και να ασχολούμαστε ο καθένας με το αντικείμενό του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε την πολιτική διάσταση των θεμάτων. Ως προς την επιλογή που τίθεται θεωρώ ότι γίνεται σωστή και ορθολογική δουλειά. Πρώτα κοιτάζουμε τον άνθρωποι και μετά έρχεται η οικονομία, γιατί και η οικονομία χρειάζεται τον άνθρωπο. Με την καθοδήγηση των ειδικών και πάλι θα ληφθούν οι σωστές αποφάσεις».

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή