Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lockdown για… όλους ξεκινά στην Αυστρία

Στην Αυστρία, την απόφασή τους για lockdown ακόμη και των εμβολιασμένων ανακοίνωσαν ήδη τα κρατίδια της ‘Άνω Αυστρίας και του Σάλτσμπουργκ.

Οι δύο περιοχές θα επιβάλλουν καθολικό lockdown την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τους κυβερνήτες των δύο περιοχών, τα lockdown θα διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες αλλά θα έχουν ολοκληρωθεί ως τα Χριστούγεννα.

Ο κυβερνήτης του κρατιδίου του Σάλτσμπουργκ Βίλφριντ Χασλάουερ τόνισε σε συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Πέμπτης ότι δεν υπάρχει πλέον άλλη εναλλακτική από το να διατάξουμε την επιβολή πλήρους lockdown στην περιοχή.

Η διάρκεια του lockdown δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά ο Χασλάουερ σημείωσε ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες και πιθανότατα τέσσερις. Όπως και στα προηγούμενα lockdown οι κάτοικοι θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι μόνο για ουσιώδεις δραστηριότητες, όπως για ψώνια, σωματική άσκηση και για ιατρική περίθαλψη. Ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα λιανικής θα κλείσουν.

Ο κυβερνήτης της Άνω Αυστρίας Τόμας Στέλτσερ επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης ότι η περιοχή θα μπει σε lockdown την ερχόμενη εβδομάδα, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασιστεί την Παρασκευή σε εθνικό επίπεδο.

«Αν δεν υπάρξει πανεθνικό lockdown, η Άνω Αυστρία και το Σάλτσμπουργκ θα μπουν σε lockdown από την ερχόμενη εβδομάδα» υπογράμμισε ο κ. Στέλτσερ, προσθέτοντας ότι θα προτείνει το μέτρο να εφαρμοστεί πανεθνικά στη συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους κυβερνήτες.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή