Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lockdown: Το 13033 μπορεί να… απαντάει αλλά μην ξεγελαστείτε

Η χώρα βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα σε γενικό lockdown ενώ από σήμερα Παρασκευή ξεκίνησε το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις τις 9 το βράδυ μέχρι και τις 05:00 το πρωί σε όλη τη χώρα.

Στόχος της απαγόρευσης και του lockdown είναι να περιοριστούν οι μετακινήσεις, στις απολύτως αναγκαίες ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού που και σήμερα μέτρησε πάνω από 3.000 κρούσματα.

Αν στείλετε μήνυμα στο 13033 θα σας… απαντήσει θετικά για όλα, αλλά μην ξεγελαστείτε γιατί δεν θα ισχύει.

Πλέον οι μετακινήσεις τις ώρες της απαγόρευσης επιτρέπονται αποκλειστικά και μόνο για τους κάτωθι συγκεκριμένους λόγους.

1. Για λόγους εργασίας με την ανάλογη βεβαίωση εργοδότη ηλεκτρονικά από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ενώ υπάρχει διαθέσιμη και στον ιστότοπο forma.gov.gr.

2. Με τον αριθμό 1 στο 13033 για σοβαρές περιπτώσεις υγείας όπως η μετάβαση σε γιατρό ή φαρμακείο.

3. Με τον αριθμό 6 στο 13033 για μικρή βόλτα κατοικίδιου και αυτο κοντά στην οικία.

Πως θα δουλέψουν σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ και περίπτερα

Από σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου τα καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων θα κλείνουν στις 20:30. Το ίδιο ισχύει και για τα σούπερ μάρκετ και τα μίνι μάρκετ. Και οι δυο κατηγοριες πάντως μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες delivery και μετά τις 20:30 και έως τη 01:00 τα μεσάνυχτα. Επισης τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν όλο το 24ωρο.

Τι ισχύει με τα delivery και τα take away
Τα delivery επιτρέπονται και μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι το κλείσιμο του εκάστωτε καταστήματος. Ακόμη επιτρέπεται το take away, δηλαδή η παραλαβή από το κατάστημα αλλά στο πλαίσιο ενός από τους προβλεπόμενους λόγους κατ’ εξαίρεση μετακίνησης. Δηλαδή επιτρέπεται για όσους βρίσκονται νόμιμα και τηρώντας τις προϋποθέσεις στον δρόμο ή γι’ αυτούς που πραγματοποιούν μετάβαση από και προς την εργασία τους.

Τι ισχύει για τους επιβάτες των πλοίων

Οι επιβάτες των πλοίων που φτάνουν στα λιμάνια της χώρας τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας μπορούν να μεταβαίνουν στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές για την χορήγηση σχετικών βεβαιώσεων προκειμένου να μπορούν να μετακινηθούν προς τους προορισμούς τους κατά τις ώρες απαγόρευσης.

newsit.gr

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή