Λογαριασμός Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ για τους πυρόπληκτους

Λογαριασμός Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ για τους πυρόπληκτους

Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η ΚΕΔΕ, για την αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων των πυρόπληκτων της Ανατολικής Αττικής.

Αποφασίστηκαν:

  1. Η ΚΕΔΕ θα διαθέσει άμεσα το ποσό των 600.000 ευρώ στους Δήμους Ραφήνας – Πικερμίου, Μαραθώνα και Μεγαρέων. Η κατανομή, είναι 200.000 ευρώ για τον κάθε Δήμο. Τα ποσά αυτά θα δοθούν μέσω των κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων κατά προτεραιότητα, σε οικογένειες που καταστράφηκε η πρώτη κατοικία τους.
  2. Προτείνει να αποδεσμευθεί και να διατεθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους 1,5 εκ. ευρώ. (500.000 ευρώ για κάθε ένα από τους παραπάνω Δήμους).
  3. Η ΚΕΔΕ άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό αλληλεγγύης για όσους θέλουν να βοηθήσουν τους πυροπαθείς. Το ποσό θα αποδοθεί σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις τοπικές αρχές στους πυροπαθείς της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Ο λογαριασμός αλληλεγγύης έχει ανοιχθεί στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

«ΚΕΔΕ- ΙΒΑΝ GR90 0110 1510 0000 1510 0284 874» ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
4. Η ΚΕΔΕ απευθύνει αίτημα προς Δημάρχους να φιλοξενήσουν σε κατασκηνώσεις των Δήμων παιδιά πυροπαθών και να τους παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη.

5. Διάθεση κλιμακίου μηχανικών στους πυροπαθείς Δήμους σε συνεργασία με το ΤΕΕ. Στόχος είναι η ταχύτερη αυτοψία και καταγραφή οικοσκευών προκειμένου να γίνει άμεσα η απόδοση των αποζημιώσεων στους πληγέντες.

6. Η ΚΕΔΕ, εφόσον κριθεί αναγκαίο θα προχωρήσει στην άμεση εκπόνηση μελέτης για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων στις περιοχές που επλήγησαν.

7. Μέσω του γραφείου απόδημου Ελληνισμού της ΚΕΔΕ εξετάζονται τρόποι και διαδικασίες στήριξης παιδιών πυροπαθών.

8. Η ΚΕΔΕ διατυπώνει το αίτημα προς τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Οικονομικών οι φορολογικές δηλώσεις των πολιτών που επλήγησαν να μην υποβληθούν την τρέχουσα, αλλά την επόμενη φορολογική περίοδο.

9. Να δοθεί η δυνατότητα στους πληγέντες Δήμους με νομοθετική ρύθμιση να παραμείνουν σε λειτουργία και το επόμενο διάστημα της θερινής περιόδου οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί των περιοχών που επλήγησαν, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

10 Διάθεση κονδυλίων μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών για την αποκατάσταση των υποδομών που έχουν καταστραφεί. 

Οι Δήμοι θα συμβάλλουν με προσωπικό και οχήματα στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών.

Επίσης, στη συνεδρίαση του ΔΣ επαναλήφθηκε η έκκληση, να μην αποστέλλονται άλλα τρόφιμα, νερά και ρούχα, αλλά να καταβάλλονται χρήματα.

Στις βασικές ανάγκες είναι επίσης φακοί και συγκεκριμένο φαρμακευτικό υλικό.

Ταυτοχρόνως, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς κατά τη παρέμβασή του, υπογράμμισε ότι η ανταπόκριση των συναδέλφων του δημάρχων ήταν από τη πρώτη στιγμή άμεση. 

Όπως τόνισε, "ο Δήμος έχει ανάγκη από οδηγούς που θα βοηθήσουν τους συναδέλφους στους στις 24ωρες βάρδιες, καθώς και από οχήματα που θα συμβάλλουν στην απομάκρυνση υλικών από τα οδικά δίκτυα που έχουν καταστραφεί".
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή