Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο ο Δήμαρχος Τρικκαίων

Επιθυμεί λόγω αυξημένης ζήτησης και 2ο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ αλλά είναι στον «αέρα» οι εργαζόμενοι του υπάρχοντος.

Μπορεί ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου λόγω της αυξημένης ζήτησης να επιθυμεί την δημιουργία και 2ου ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στον Δήμο, ωστόσο οι εργαζόμενοι του υπάρχοντος, συνεχίζουν να βιώνουν την αγχωτική εργασιακή ανασφάλεια.

Οι εργαζόμενοι αυτοί προφανώς μετά από 10-15 χρόνια συνεχών ανανεώσεων συμβάσεων εργασίας καλύπτουν πάγια και διαρκή του Δήμου αλλά η Δομή συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς πόρους και οι μισθοδοσίες προσωπικού σε μόνιμες θέσεις εργασίας δεν μπορούν να καλύπτονται από ευρωπαϊκούς πόρους.

Δεδομένου ότι το νέο ΕΣΠΑ λήγει το 2020 (και με μία πιθανή παράταση το 2022), η όποια λύση του εργασιακού τους προβλήματος αναβάλλεται για τότε.

Η Κυβέρνηση μπορεί να διατυμπανίζει πως δεσμεύεται για την συνέχιση της λειτουργίας των Δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων και για την διατήρηση των θέσεων εργασίας του προσωπικού ως έχουν, έως ότου βρεθεί και εφαρμοστεί μία μόνιμη λύση, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει πράξει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση και οι «δεσμεύσεις» ουσιαστικά να μην έχουν πρακτικό αντίκτυπο.

Ποιος μπορεί να πιστέψει με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες της χώρας, ότι οι Δομές αυτές θα διατηρηθούν με …Εθνικούς πόρους και κατά συνέπεια οι εργαζόμενοι αυτοί να είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της απόλυσης από τις εκάστοτε διοικήσεις των Δήμων, αφού δεν είναι «προστατευμένοι» νομοθετικά.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή