Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου: Συνομιλία με μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας

Το πρωί της Δευτέρας 23 Μαΐου, οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας είχαν την χαρά να συνομιλήσουν διαδικτυακά με μια συγγραφέα που σφράγισε την σύγχρονη ελληνική παιδική λογοτεχνία, την κυρία Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου.

Οι μαθητές είχαν προηγουμένως μελετήσει κείμενα της βραβευμένης συγγραφέως με συνέπεια να έχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τη θεματολογία και τους ήρωες των βιβλίων της. Η κυρία Πέτροβιτς συνομίλησε με τα παιδιά, απάντησε σε ερωτήσεις τους και αναφέρθηκε στην επιρροή που άσκησαν πάνω της και στη συγγραφική της πορεία ο πόλεμος, η κατοχή, ο φόβος και η στέρηση. Εξομολογήθηκε πως άρχισε να πλάθει τις δικές της ιστορίες από τα παιδικά της χρόνια ακόμη για να έχει συντροφιά στη δύσκολη καθημερινότητα που ζούσε. Όλα αυτά τα στοιχεία αποτυπώνονται στα αυτοβιογραφικά διηγήματά, αλλά και στο σύνολο του έργου της. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εργασία της στην αποστολή Ελλάδος του Διεθvoύς Οργανισμού Μεταναστεύσεως για την προστασία μεταναστών και προσφύγων, στις γνώσεις που αποκόμισε και τις εμπειρίες που έζησε κατά τη διάρκεια των ετών που υπηρέτησε στο συγκεκριμένο οργανισμό. Τόνισε πως πολλά από τα βιβλία της καταπιάνονται με θέματα ρατσισμού και προσφυγιάς, είναι εμπνευσμένα από όσα είδε και έζησε και αποτυπώνουν όσα εκ πείρας πιστεύει.

Τέλος, η κυρία Πέτροβιτς μίλησε για την αγάπη της για τη λογοτεχνία και συμβούλεψε τα παιδιά να συνεχίσουν να διαβάζουν γιατί η ανάπτυξη της φαντασίας είναι πολλή σημαντική για όλη τη μετέπειτα ζωή τους.

Ευχαριστούμε την κυρία Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου για τη χαρά να συνομιλήσουμε μαζί της, καθώς και τις εκδόσεις Πατάκη για τη συνεργασία.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας
Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή