Λύση στη στεγαστική αποκατάσταση των Ελληνοποντίων της Φαρκαδόνας ζητά ο Λιακάρας (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται για 82 δικαιούχους

Στο δυσεπίλυτο, όπως αποδεικνύεται πλέον χρόνιο πρόβλημα της στεγαστικής αποκατάστασης των παλιννοστούντων ομογενών της Φαρκαδόνας, επικεντρώνει την προσοχή του, ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Νέο Ξεκίνημα» Φαρκαδόνας Θοδωρής Λακιάρας.

Για τον ίδιο, η στεγαστική αποκατάσταση των 82 δικαιούχων, αποτελεί ένα μείζονος σημασίας πρόβλημα που περιμένει χρόνια τώρα την επίλυση. 

Μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας, φέρνει το θέμα στη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας επίσημες απαντήσεις από την δημοτική Αρχή. 

«Οι συμπολίτες μας βρίσκονται σε αναμονή για την παραχώρηση από το δήμο των οικοπέδων και των σπιτιών τους, ωστόσο, έχουν γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και καθυστερήσεων τόσο από την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και από την κεντρική εξουσία, με αποτέλεσμα οι οικίες που κατασκευάστηκαν προ δεκαετίας να έχουν υποστεί σημαντικές φθορές λόγω της καθυστέρησης στην απόδοσή τους.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος.

Ταυτόχρονα ανατρέχει στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο 2018 όταν από την δημοτική Αρχή Θανάση Μεριβάκη, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 478.000 ευρώ για την υλοποίηση έργων ηλεκτροδότησης και κατασκευής αποχέτευσης, η οποία ολοκληρώθηκε 2 χρόνια μετά.

Το 2021, σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα δημοτική Αρχή της Φαρκαδόνας σύστησε επιτροπή για την κλήρωση και την απόδοση των σπιτιών στους δικαιούχους, αλλά η διαδικασία αυτή δεν προχώρησε. Τον Δεκέμβριο του 2023, είχε προγραμματιστεί η καταγραφή των δικαιούχων για λογαριασμό της Περιφέρειας από το Δήμο, διαδικασία που προκαλεί εντύπωση, καθώς υπάρχει δικαστική απόφαση και ότι οι δικαιούχοι είναι 82.

«Οι πληροφορίες κάνουν λόγο, για πρόταση διάθεσης 1 εκ. ευρώ από πλευράς Περιφέρειας και κ. Κουρέτα για αποκατάσταση των φθορών, με τη δημοτική αρχή να ισχυρίζεται απροθυμία των παλιννοστούντων στη μετεγκατάστασή τους, κάτι που δεν αντανακλά την πραγματικότητα. Οι περισσότεροι ομογενείς επιθυμούν να παραλάβουν τα σπίτια τους, αλλά υποστηρίζουν ότι δεν επιθυμούν να τα παραλάβουν σε κατάσταση ακαταλληλότητας. Μόνο το 5% των δικαιούχων είναι άτομα που δεν επιθυμούν να μετακομίσουν λόγω ηλικίας ή προβλημάτων υγείας», συμπληρώνει.

Τόσο ο ίδιος ο κ. Λακιάρας, όσο και η δημοτική παράταξη της οποίας αποτελεί μέλος της, προτείνει στην δημοτική Αρχή, την έκδοση υπεύθυνης δήλωσης για τους δικαιούχους προκειμένου να πειστεί η δημοτική αρχή για την πραγματική επιθυμία τους ή όχι για τη μετεγκατάστασή τους.

«Είναι αναγκαίο να εκδοθεί μια οριστική απόφαση για την απόδοση ή μη των οικοπέδων και των σπιτιών με ένα χρονοδιάγραμμα, προκειμένου οι εν λόγω πολίτες να μπορέσουν να προγραμματίσουν τις ζωές τους.», καταλήγει ο κ. Λακιάρας.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …