Λύτρας: Μήνυσε και αυτός τη σύζυγο – Αναλυτικά τα SMS που έστειλε (ΦΩΤΟ)

20 Jun 2024 Ελλαδα

Ο ποινικολόγος πέρασε τη νύχτα στο ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας, αφού παραδόθηκε

Συνεχίζεται το σίριαλ με την υπόθεση του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, ο οποίος λίγο πριν τις 9 το πρωί  έφυγε από το ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας όπου κρατήθηκε τη νύχτα μετά τη σύλληψή του για να μεταφέρει στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα περί προσωρινής κράτησής του, το οποίο εξέδωσαν χθες οι δικαστικές αρχές, αντικαθιστώντας τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβάλλει μετά την απολογία του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Εν τω μεταξύ, όμως, όπως συνηθίζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, πολλώ δε μάλλον όταν στις δύο αντιτιθέμενες πλευρές βρίσκονται δικηγόροι, ο κ. Λύτρας απάντησε με δική του μήνυση εις βάρος της κας Πολυζωγοπούλου, επί συκοφαντικής δυσφήμισης και ψευδούς καταμήνυσης. Η ενέργεια αυτή εκ μέρους του καθ’ ομολογία του δράστη της επίθεσης, υποχρέωσε τη Σοφία Πολυζωγοπούλου να μεταβεί στο ΑΤ Παλλήνης, προκειμένου να απολογηθεί. Η τυπική αυτή διαδικασία -εφόσον αφορά πλημμεληματική πράξη για την οποίαν δεν προβλέπεται κράτηση του μηνυθέντος- ολοκληρώθηκε σύντομα και με την παρουσία του συνηγόρου της κας Πολυζωγοπούλου, Θέμη Σοφού. Η δε εκδίκαση της παράπλευρης αυτής υπόθεσης θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία, με τον ορισμό τακτικής δικάσιμου κ.λπ.

Ο Απόστολος Λύτρας πάντως, προτού εμφανιστεί στο ΑΤ Παλλήνης και για μερικές ώρες την Τετάρτη ήταν εξαφανισμένος, ενώ η σύζυγός του και θύμα της βιαιοπραγίας είχε προχωρήσει στην υποβολή καταγγελίας περί παραβίασης των περιοριστικών όρων, τους οποίους ο κ. Λύτρας όφειλε να τηρεί βάσει σχετικής διαταγής από την εισαγγελία.

Το αίτημα της κας Πολυζωγοπούλου είχε ως άμεση συνέπεια την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Απόστολου Λύτρα, ως υπόπτου φυγής. Το νέο παράπτωμα του κ. Λύτρα, πέραν του ξυλοδαρμού καθαυτού, ήταν ότι, βάσει όσων ισχυρίζεται η Σοφία Πολυζωγοπούλου, υπήρξε απρόσκλητη επίσκεψη στο σπίτι της, από την πρώην σύζυγο και δύο ακόμη άτομα, από τη συμπεριφορά των οποίων η ίδια ένιωσε απειλούμενη. Ως εκ τούτου, οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί αρχικά, αντικαταστάθηκαν με διαταγή προφυλάκισης του κ. Λύτρα.

Σε ό,τι αφορά στη δική του άποψη, ο Απόστολος Λύτρας δήλωσε πλήρη άγνοια για την απρόσκλητη επίσκεψη στην οικία όπου διαμένει η Σοφία Πολυζωγοπούλου, αναφέροντας ότι «δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό [σσ: Την επίσκεψη της Τρίτης 18/6]. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου που έχει άριστες σχέσεις με τη σύζυγό μου, επειδή η αδερφή της έπρεπε να ταξιδέψει για Κύπρο. Είχαν ενημερώσει ότι θα περάσει να πάρει κάποια πράγματα. Δεν απάντησαν, και λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε, δεν θεώρησε ότι θα γίνει τίποτα. Και με την πρώην σύζυγό μου διατηρούσε άριστη σχέση και με τον δικηγόρο έχουν σχέση για πάνω από δέκα χρονια. Δεν υπάρχει απειλητικό μήνυμα. Από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή. Απλά έχω να πω ότι υπάρχουν 2-3 παιδιά. Από εκεί μετά δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, η ευθύνη είναι δική μου».

Η περιγραφή Σοφού

Το νέο πρόσωπο στην υπόθεση, ο συνήγορος υπεράσπισης που όρισε η Σοφία Πολυζωγοπούλου και επίσης γνωστός δικηγόρος Θέμης Σοφός, έκανε εξ αρχής αισθητή την παρουσία του δημοσιοποιώντας κάποιες δραματικές λεπτομέρειες για το επεισόδιο του ξυλοδαρμού. Συγκεκριμένα, ο κ. Σοφός σε δηλώσεις του προς τηλεοπτικούς ρεπόρτερ επισήμανε ότι «η Σοφία Πολυζωγοπούλου δέχτηκε 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο από τον Απόστολο Λύτρα. Ανέλαβα την εκπροσώπηση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, μίας συναδέλφου άξιας, μάχιμης δικηγόρου, μητέρας και πλέον κακοποιημένης, δυστυχώς, με τραυματισμό βαρύτατο από τον οποίο προσπαθεί να αναρρώσει και σωματικά και ψυχολογικά. Λυπάμαι πολύ για ό,τι έχει συμβεί. Προσβάλλει όλο τον νομικό κόσμο. Γνωστοποιήσαμε τα περιστατικά που έγιναν χθες [σσ: Τρίτη] και μετά από τέτοια αντιμετώπιση που υπήρξε από τη δικαιοσύνη, με περιοριστικούς όρους μετοίκησης, απαγόρευση προσέγγισης και συναναστροφής, είδαμε μία συμπεριφορά που δεν συνάδει με ταπεινή συμμόρφωση στους όρους. Οι 30 μπουνιές που δέχτηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου στο πρόσωπό της μέσα στο αυτοκίνητο, που προσπαθούσε να καλύψει με τα χέρια της το πρόσωπό της και της προκάλεσε κατάγματα στα δάχτυλα, καταλαβαίνετε ότι μία αξιοπρεπής στάση δεν επιτρέπει και δεν συγχωρεί καμία δικαιολογία».

Το σίριαλ των μηνυμάτων

Τις διαστάσεις που προσλαμβάνει η όλη υπόθεση στην πράξη και για όλους τους εμπλεκόμενους, μαζί με τις παράπλευρες απώλειες ανέδειξε η αποκάλυψη του protothema.gr, το οποίο δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα στιγμιότυπα οθόνης (screenshots) από την ανταλλαγή μηνυμάτων σε μια ομάδα Viber, μεταξύ του Απόστολου Λύτρα, της Σοφίας Πολυζωγοπούλου και ενός κοινού συνεργάτη από το δικηγορικό γραφείο του υπόδικου, πλέον, ποινικολόγου.

Μολονότι γνώριζε πως απαγορεύεται να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του, ο κ. Λύτρας απέστειλε μήνυμα στην κα Πολυζωγοπούλου, εκδηλώνοντας τη συντριβή και την πρόθεσή του να μεταμεληθεί, τονίζοντας πως ντρέπεται για ό,τι έκανε, ότι η ζωή του δεν έχει πια κανένα νόημα, ότι ζητά συγνώμη κ.λπ: «Σοφία, πραγματικά δε έχω λόγια να πω. Ντρέπομαι για τον εαυτό μου. Να ξέρεις ότι σ’ αγάπησα πολύ και σ’ αγαπάω. Εκτός απο σένα δεν έχω κάτι άλλο στον κόσμο. Ξέρω ότι δεν με πιστεύεις, αλλά σου λέω αλήθεια. Δεν έχει κανένα νόημα η ζωή μου χωρίς εσάς. Συγνώμη για όλα, συγνώμη. Επειδή αύριο δεν ξέρω πού θα είμαι, πρέπει να βοηθήσεις τα παιδιά. Η Νάντια μεθαύριο φεύγει, η Εύα έχει υποχρεώσεις και πρωτίστως η Δανάη έχει ανάγκη μεγάλη. Δεν ξέρω τι θα πεις στο παιδί, για το τι έγινε και για το τι θα γίνει με τον μπαμπά της. Σου λέω αλήθεια, το μόνο που θα ήθελα αυτή την στιγμή είναι να πεθάνω. Ζήτησα συγνώμη και σου ζητάω και τώρα. Ζήτησα να μπω σε θεραπευτικό προγραμμα. Μακάρι κάποια στιγμή να με συγχωρέσεις για την πράξη μου. Και ενημέρωσε την Ευα να έρθει να πάρει κάποια πράγματα σε παρακαλώ. Δεν έχω τίποτα, ούτε κλειδιά».

Η κα Πολυζωγοπούλου δεν απάντησε στον κ. Λύτρα, είχε όμως διάλογο με τον «Γιώργο», δικηγόρο και κοινό συνεργάτη του ζεύγους. Ο οποίος, αφ’ ενός απηύθυνε, σε έντονο ύφος, παράκληση να περιοριστεί ο θόρυβος γύρω από την υπόθεση, αφ’ ετέρου προέτρεψε την κα Πολυζωγοπούλου να προχωρήσει σε εξώδικο προς τα ΜΜΕ και δη από κοινού με τον Απόστολο Λύτρα. Μια τρίτη, εξόχως σημαντική παράμετρος, είναι η τύχη του ίδιου του γραφείου Λύτρα και των εργαζομένων σε αυτό, οι οποίοι κατά τον «Γιώργο» αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, φυσικά μαζί με ένα αβέβαιο και δυσοίωνο μέλλον.

Απόσπασμα του διαλόγου Πολυζωγοπούλου-«Γιώργου» μέσω γραπτών μηνυμάτων, όπως δημοσιεύτηκαν στο protothema.gr, έχει ως ακολούθως:

Απόστολος Λύτρας: «Γιώργο, προσπαθούν τα παιδιά να μιλήσουν με τη Σοφία, να πάνε να πάρουν τα λεφτά μου, και για το δάνειο και για εσάς, και το γραφείο, και για τη Νάντια που φεύγει αύριο και δεν έχω, αλλά δεν απαντάει».

«Γιώργος»: – Κύριε Αποστόλη, αλήθεια, αν υπήρχε τρόπος, μέσω Viber θα σας έριχνα μπουνιά.

Σοφία Πολυζωγοπούλου προς «Γιώργο»: Μάζεψε τον, που μιλάει με Κούγια και λένε παπαριές.

«Γιώργος» προς Πολυζωγοπούλου: Αυτός νομίζει ότι μιλάτε εσείς. Έχουν πέσει όλοι πάνω να εκμεταλλευτούν τη φάση. Θα σας πω τη γνώμη μου. Αυτό το πράγμα τώρα, που βγαίνουν τα παιδιά στη φόρα και γίνεται η προσωπική και επαγγελματική σας ζωή θέαμα για την κάθε κυρα-Κατίνα, δεν βοηθαει κανέναν. Η Δανάη θα πάει σχολείο, οι μεγάλες έχουν τους κύκλους τους. Μιλάνε για χλιδάτες ζωές, κότερα, εξοχικά, διακοπές… Σε μερικές μέρες θα ασχολούνται με άλλα. Εσείς κοιτάξτε τον εαυτό σας και να είστε σύντομα κοντά μας.

Σοφία: Πάμε καλά; Εγώ να μιλάω; Εγώ τους έβρισα [σσ: τους δημοσιογράφους], που μου είναι έξω από το σπίτι.

«Γιώργος»: Κύρια Σοφία, μου ζήτησε ο Αποστόλης να σας καλέσω. Η Ναντία φεύγει αύριο για Κύπρο και χρειάζεται χρήματα. Επίσης, την Παρασκευή μου είπε πως πρέπει να πληρωθεί η τράπεζα.

«Γιώργος»: – Με όλο αυτό, δεν έχει μπει στο γραφείο δεκάρα τσακιστή. Ξεκατινιαστείτε! Θέλετε να καταστραφείτε; Καταστραφείτε! Θέλετε να πτωχεύσετε; Πτωχεύστε! Υπάρχουν εδώ όμως άτομα και που δουλεύουν και για τους δυο σας (ναι κυρία Σοφία, περισσότερο για τον Αποστόλη), που είναι επιστήμονες, που έχουν έξοδα, που δουλεύουν υπερωρίες που βάζουν πλάτη, λεφτά από την τσέπη τους!!! Σφίχτε τα δόντια, κάντε στην προσωπική και δικαστική σας ζωή ό,τι θελετε. ΟΜΩΣ σεβαστείτε τα άτομα που μήνες ή και χρόνια δουλεύουν για εσάς. [σσ: Υπάρχει μια φράση που δεν εμφανίζεται ολόκληρη] αυτοκρατορία που συνεπάγεται ΕΥΘΥΝΕΣ. Οι ευθύνες αυτές ξεπερνάνε ακόμα και τις πιο δύσκολες προσωπικές στιγμές. Αυτό ήταν κοινή σας απόφαση. Υπάρχουν άτομα στο γραφείο που δεν έχουν πληρωθεί. Όλοι αυτή τη στιγμή έχουμε βάλει λεφτά από την τσέπη μας για έξοδα. Σε κάποια παιδιά δεν περισσεύουν τα 100 και τα 200€. Ακόμα και οι αναβολες θελουν 100€.

[…] και η εφορία να σας ψάχνει, πού βρήκε ο καθένας σας το κάθε περιουσιακό στοιχειο και θα σας πηδήξουν. Μήπως πρέπει να στείλουμε ένα εξώδικο στα κανάλια να σταματήσουν; Το ξέρετε καλύτερα από όλους ότι τα κανάλια χέστηκαν για το καλό σας, το κακό σας, το καλό του Αποστόλη και το κακό του. Κανιβαλίζουν πάνω και στους δυο σας για τα νούμερα και για να γεμίσουν τη θεματολογία των εκπομπών τους. Με τον Αποστόλη κάντε ό,τι θέλετε, αλλά αυτό το «άρτος και θεάματα» είναι παρωδία.

Σε ό,τι αφορά στην πρόταση για κοινό εξώδικο προς τα ΜΜΕ με τον σύζυγό της, η Σοφία Πολυζωγοπούλου αρνείται κατηγορηματικά. Και ζητά από τον συνεργάτη της να ετοιμάσει κάποιο προσχέδιο εξωδίκου, έτσι ώστε να το εξετάσει και να το σκεφτεί.

Δείτε όλα τα μηνύματα: 

lytras-scan-1Η «συγγνώμη» του Απόστολου Λύτρα στη Σοφία Πολυζωγοπούλου μετά τον ξυλοδαρμό

lytras-scan-1
Η «συγγνώμη» του Απόστολου Λύτρα στη Σοφία Πολυζωγοπούλου μετά τον ξυλοδαρμό
lytras-scan-2
Απόστολος Λύτρας, Σοφία Πολυζωγοπούλου και συνεργάτης του δικηγόρου συμμετέχουν σε κοινή συνομιλία στο viber
lytras-scan-3
Κατά λάθος αναπάντητη κλήση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου στον Απόστολο Λύτρα
lytras-scan-4
«Κύριε Αποστόλη, εάν υπήρχε τρόπος μέσω viber θα σας έριχνα μπουνιά» – Το μήνυμα του συνεργάτη στην κοινή συνομιλία
lytras-scan-5
Τα μηνύματα του συνεργάτη με την 37χρονη
lytras-scan-5_2
Ο συνεργάτης προτρέπει την σύζυγο του Λύτρα να προβεί σε κοινή εξώδικη δήλωση με τον ποινικολόγο προς τα ΜΜΕ
lytras-scan-12
lytras-scan-11
Σε συνομιλία του συνεργάτη με τη σύζυγο του Λύτρα, η 37χρονη τον καλεί να τον «μαζέψει» για τις δημόσιες δηλώσεις του
lytras-scan-13
Ο συνεργάτης εκφράζει τη γνώμη του για αρνητική έκθεση του ζεύγους
lytras-scan-6
Η Σοφία Πολυζωγοπούλου αρνείται δύο φορές να προσυπογράψει κοινή εξώδικη δήλωση με τον Απόστολο Λύτρα – «Κάτι το κακό έγινε» λέει χαρακτηριστικά
lytras-scan-7
Η δυσαρέσκεια του συνεργάτη είναι έκδηλη μετά τον τεράστιο θόρυβο που πήρε ο ξυλοδαρμός και μιλά για σεβασμό στους εργαζομένους
lytras-scan-8
lytras-scan-9
Ο συνεργάτης εκφράζει την αγωνία του για την οικονομική δυσπραγία του γραφείου
lytras-scan-10
«Υπάρχουν άτομα στο γραφείο που δεν έχουν πληρωθεί»
lytras-scan-14

Η κατάσχεση της οικίας Λύτρα

Σε μια άλλη πτυχή της ιστορίας, αυτή τη φορά σε σχέση με την περιουσιακή κατάσταση του κ. Λύτρα, με βάση επίσης αποκάλυψη του protothema.gr, ο ποινικολόγος φέρεται να χάνει ένα ακίνητο μεγάλης αξίας λόγω χρεών.

Έχουν αναρτηθεί δύο πλειστηριασμοί για τις 26 Ιουνίου που αφορούν μεζονέτα και θέση στάθμευσης σε ακίνητο που βρίσκεται στο Πάτημα Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με την σχετική έκθεση, η κατάσχεση του ακινήτου έγινε για το ποσό των 450.000 ευρώ «το οποίο αποτελεί μέρος της επιταχθείσης έντοκης απαίτησης της επισπεύδουσας σύμφωνα με την από 18-10-2023 επιταγή της προς πληρωμή και σύμφωνα με τις στην επιταγή αναφερόμενες διακρίσεις, ρητώς επιφυλασσόμενη για την είσπραξη του συνόλου αυτής, εντόκως, νομίμως μετά των εξόδων εκτελέσεως, έως την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σ’ άλλον πλειστηριασμό», όπως αναφέρεται. Μάλιστα η αρχική διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έχει εκδοθεί από τον Σεπτέμβριο του 2012.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum ως νόμιμη διαχειρίστρια των απαιτήσεων της εταιρείας ειδικού σκοπού «VEGA I ΝΡL FINANCE DAC».

Το ακίνητο βρίσκεται στο «Πάτημα», περιοχή του Χαλανδρίου. Στην περιοχή αυτή καταγράφονται κυρίως ιδιωτικές κατασκευές λόγω του μικρού μεγέθους των οικοπέδων και συγκροτήματα μεζονετών της τελευταίας δεκαετίας καλής ποιότητας κατασκευής.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το συγκεκριμένο ακίνητο, περιλαμβάνει την υπό στοιχεία «Κατοικία Α», η οποία αποτελεί μια ενιαία οριζόντια ιδιοκτησία και απαρτίζεται από υπόγειο, ισόγειο και Α΄ όροφο, με την ύπερθεν αυτού κεραμοσκεπή, που επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Συνάντηση Κωτσού – Οικονόμου για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη Λίμνη Πλαστήρα

Συνάντηση Κωτσού – Οικονόμου για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη Λίμνη Πλαστήρα

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου …
Έφυγε από τη ζωή ο 65χρονος SOLLAKU ALEKSANDER

Έφυγε από τη ζωή ο 65χρονος SOLLAKU ALEKSANDER

Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας …
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίασε την πορεία των ψηφιακών έργων στον Πρωθυπουργό

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίασε την πορεία των ψηφιακών έργων στον Πρωθυπουργό

Η πορεία των έργων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους στο επίκεντρο της σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό στο Υπουργείο Ψηφιακής …
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Ανδρουλάκη …