Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μ. Κριθαρίδης: Δήλωση για το «ασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση»

Με δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25 κ.Μιχάλης Κριθαρίδης τονίζει:

«Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του κ. Βρούτση -γνωστού “σφαγέα των συντάξεων” ως Υπουργός του κ. Σαμαρά την εποχή του 2ου μνημονίου (περί τα 26 δις περικοπών στις συντάξεις)- συνεχίζει την φτωχοποίηση των συνταξιούχων και την απομύζηση των ασφαλισμένων.

Πολιτικές οι οποίες ξεκίνησαν το 2010 και κατέληξαν στον περιβόητο “νόμο Κατρούγκαλου” του οποίου “τελειοποίηση” συνιστά το παρόν νομοθέτημα, ανοίγοντας μάλιστα και την πόρτα στην ιδιωτική ασφάλιση.

Πολιτικές τις οποίες πιστή στο δόγμα της λιτότητας και αυτή η μνημονιακή Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εφαρμόζει με ζήλο όπως φαίνεται, και όπως μας το είχε προαναγγείλει άλλωστε ως “ασφαλιστικό – Πινοσέτ”.

Την ίδια στιγμή γίνεται και μια προσπάθεια να καλλωπιστεί το νομοσχέδιο προπαγανδιστικά με τις ελάχιστες αυξήσεις που προβλέπονται για λίγους και “υψηλούς”.

Η συντριπτική πλειοψηφία όμως των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις μνημονιακές τους πολιτικές, το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, το PSI, αλλά και το “τζογάρισμα” των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο.

Η κοινωνική ασφάλιση είναι δικαίωμα και πρέπει να παλέψουμε για να το προστατέψουμε».

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή