Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αγαπημένος ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αγαπητός ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος καθώς νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το βράδυ της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου.

Όπως τόνισε η επί επτά χρόνια σύντροφός του στον ΑΝΤ1, η κατάσταση της υγείας του εκτιμάται ως σταθερή. «Πιστεύουμε θα το ξεπεράσει. Ήταν σε κατάσταση εγκεφαλικού, μεταφέρθηκε εγκαίρως και έχουμε όλες τις πιθανότητες να πάνε όλα καλά. Είναι μαχητής και γνωρίζω ότι θα τα καταφέρει. Αυτό πιστεύω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι «δυο ξένοι» που τον έκαναν δικό μας άνθρωπο

Ο Αίας Μανθόπουλος έγινε ιδιαίτερα αγαπητός από τη συμμετοχή του στην κωμική σειρά των Ρήγα-Αποστόλου «Δύο ξένοι» δίπλα στον Νίκο Σεργιανόπουλο.

Χαρακτηριστική ατάκα στην καριέρα του ηθοποιού ήταν η φράση «Αχ, βρε Αία!» του αείμνηστου Νίκου Σεργιανόπουλου. Ακόμη, είχε συμμετάσχει στην επίσης επιτυχημένη σειρά του Mega «Το καρέ της Ντάμας».

Αναφερόμενος στην πετυχημένη σειρά και τη χαρακτηριστική φράση με το όνομά του, ο ίδιος είχε αναφέρει ότι «το “βρε Αία” το έκανε ο Νίκος μόνος του γιατί έφτανα καμιά φορά λίγο αργοπορημένος, μου έλεγε «βρε Αία, βρε Αία», κάναμε πλάκα μεταξύ μας και το κράτησε κι έτσι το έβαλε και στη σειρά».

Γεννημένος στην Αθήνα, είναι ανιψιός της κορυφαίας ηθοποιού Ειρήνης Παπά. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποκτώντας πτυχίο Οικονομικών, όπως και αργότερα της σχολής του Καρόλου Κουν.

Συνεργάστηκε με τον Μίνω Βολανάκη, στη «Μάλα, η μουσική του ανέμου» του Νίκου Καρβέλα στο Θέατρο Παλλάς καθώς και σε δεκάδες άλλα σπουδαία έργα δίπλα σε αρκετά σημαντικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε στην ταινία «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη και ως γκεστ σταρ στην ταινία «Ροζ ολοταχώς».

Ο ηθοποιός τα τελευταία χρόνια έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από την τηλεόραση και ασχολούνταν με τον χώρο του τουρισμού στο εξωτερικό -όπου είχε μετακομίσει για σημαντικό χρονικό διάστημα. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Παιανία.

Προσωπική ζωή

Στην προσωπική του ζωή είχε αρκετές θυελλώδεις σχέσεις, με πιο γνωστές εκείνες με γνωστά μοντέλα της εποχής.

Μετά το διαζύγιό του από την Αγάπη Ασπρίδου (Miss Young 1994), γνωρίζεται με το μοντέλο Δέσποινα Παπαθανασίου σε πάρτι για ηθοποιούς και μοντέλα, περίπου στο 2000.

Όταν γεννήθηκε το πρώτο παιδάκι τους, ένα αγόρι, το ζευγάρι είχε χωρίσει με επεισοδιακό τρόπο, όπως ανέφεραν τα ρεπορτάζ της εποχής, και οι σχέσεις τους ήταν κακές. Έφτασαν αντίδικοι στα δικαστήρια και επί μία επταετία η υπόθεσή τους απασχόλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η σχέση με τη θεία του Ειρήνη Παπά

«Η Ειρήνη ήταν ένα πλάσμα έξω από τα όρια της Ελλάδας, ήταν μια παγκόσμια προσωπικότητα. Έλαμπε με το ήθος της, το θάρρος της και την αγάπη της για την Ελλάδα» είχε αναφέρει ο γνωστός ηθοποιός για τον θάνατο της θείας του.

Ακολούθως είχε αναφέρει πως «ο θάνατός της είναι πλήγμα για τον παγκόσμιο πολιτισμό», δείχνοντας τη μεγάλη εκτίμηση που είχε στο πρόσωπό της.

Ο θάνατος του Νίκου Σεργιανόπουλου που τον συγκλόνισε

«Ήταν μια τραγωδία και μας στοίχισε. Ήμασταν πολύ φίλοι με τον Νίκο, ήμασταν μαζί στο ΚΘΒΕ», είχε αναφέρει για τον θάνατο του Νίκου Σεργιανόπουλου ο Αίας Μανθόπουλος, δηλώνοντας συγκλονισμένος.

«Ήταν μια τραγωδία και μας στοίχισε. Όταν άκουσα για τη δολοφονία του έτρεξα στο στούντιο που έκανε γύρισμα ο Αλέξανδρος Ρήγας. Μαζευτήκαμε όλοι εκεί και είχαμε ταραχτεί. Ακόμα με ταράζει αυτή η ιστορία τρομερά, τόσο άδικος ο χαμός του», είχε αποκαλύψει ο Αίας Μανθόπουλος.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή