Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μαγνησία: Επίβλεψη οικογενειών με παιδιά που συνελήφθησαν να οδηγούν χωρίς δίπλωμα

Συνεχίζονται οι παραγγελίες της Εισαγγελίας Βόλου προς τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων της Μαγνησίας, για επίβλεψη οικογενειών των οποίων τα παιδιά, έχουν συλληφθεί κατά καιρούς να οδηγούν μοτοποδήλατα ή αυτοκίνητα χωρίς δίπλωμα.

Η υπόθεση γνωστοποιήθηκε για πρώτη φορά στα μέσα Μαΐου 2022 που η εισαγγελέας Ανηλίκων αποφάσισε να στείλει κοινωνικούς λειτουργούς στις οικογένειες ανηλίκων κάτω των 15 ετών για οδήγηση δικύκλων ή αυτοκινήτων χωρίς δίπλωμα, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το έντονο πρόβλημα που υπάρχει και να μειωθούν οι κίνδυνοι δυστυχημάτων, τόσο για τους ανήλικους που οδηγούν, όσο άλλων οδηγών και πεζών.

Η Εισαγγελία ζητά από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες να επισκέπτονται τα σπίτια των οικογενειών, να κάνει συνάντηση με τους γονείς και το παιδί και να τους επισημαίνει τον άμεσο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στον περιορισμό του προβλήματος που είναι μεγάλο, κυρίως στην περιφέρεια, όπου υπάρχουν περιπτώσεις κυρίως των πατεράδων των παιδιών που «καμαρώνουν» διότι ο γιος τους οδηγεί δίκυκλο ή αυτοκίνητο από μικρή ηλικία!

Σε αντίστοιχους τροχονομικούς ελέγχους, δεν είναι λίγοι οι ανήλικοι που διαπιστώνεται ότι κάθονται στο τιμόνι οχημάτων χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης, αλλά οι παραβάσεις αφορούν κυρίως ανήλικους 16 και 17 ετών, που είναι κοντά στην ηλικία απόκτησης διπλώματος. Ωστόσο, ένα ποσοστό αφορά παιδιά κάτω των 15 ετών, που δεν έχουν την εκπαίδευση ούτε και ενημέρωση για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ώστε να οδηγούν.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή