Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μαγνησία: Λογιστής …εκ του προχείρου!

Επί τρία χρόνια κατέθετε για λογαριασμό πελατών του φορολογικές δηλώσεις, χωρίς να έχει άδεια και πτυχίο, κάνοντας χρήση τους κωδικούς λογίστριας , που βρήκε εκτεθειμένους σε υπολογιστή τον οποίο διέθετε ο εργασιακός του χώρος.

Η εξαπάτηση αποκαλύφθηκε από το θύμα, ενώ ο νεαρός υπάλληλος μεγάλου συνεταιρισμού της Μαγνησίας, ασκούσε το επάγγελμα του … λογιστή ανενόχλητος επί τρία χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν όταν έληξε η σύμβαση εργασίας της εταιρείας με την λογίστρια που απασχολούσε και προσλήφθηκε στη θέση της ένας νέος υπάλληλος.

Η εταιρεία, σύμφωνα με το gegonota.news γνώριζε πως ο νέος εργαζόμενος δεν διέθετε πτυχίο, ειδάλλως θα το είχε καταθέσει ο ίδιος στα έγγραφα της πρόσληψής του, ενώ χθες που εκδικάσθηκε η υπόθεση στο δικαστήριο, αποκαλύφθηκε πως η τοποθέτησή του, ήταν βουλευτικό “ρουσφέτι”.

Ο νεαρός που δεν είχε αποκαλύψει στον ευρύτερο κύκλο του – προκειμένου να μην μαθευτεί πως μετά από χρόνια σπουδών δεν είχε λάβει το πτυχίο του – άρχισε να δέχεται προσφορές εργασίας από συμπολίτες του που ήθελαν να καταθέσουν φορολογική δήλωση. Πολλοί ήθελαν να βοηθήσουν τον νεαρό που επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του και έπιασε δουλειά σε μεγάλη εταιρεία.

Δεν αρνήθηκε σε κανέναν γιατί στον υπολογιστή του γραφείου βρήκε τους επαγγελματικούς κωδικούς της λογίστριας που αντικατέστησε στην δουλειά. Με τους δικούς της κωδικούς κατέθεσε δηλώσεις και ένα λάθος έφερε στο φως όλα όσα συνέβησαν.

Η λογίστρια η οποία ήταν και η μόνη θιγόμενη κατέθεσε μήνυση και ο Συνεταιρισμός απείλησε με αγωγή τον νεαρό που επέστρεψε όλα τα χρήματα που είχε λάβει τρια χρόνια από τους μισθούς του. “Ηταν απερισκεψία μου” είπε χθες και το δικαστήριο, τον καταδίκασε σε 11 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή