Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μαίνεται πόλεμος στην αριστερά με Δραγασάκη και Βαρουφάκη πρωταγωνιστές

Ο Γιάννης Δραγασάκης σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Γιάννης Βαρουφάκης μετά τις νέες εις βάρος του κατηγορίες από τον πρώην υπουργό Οικονομικών περί εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων την περίοδο που βρισκόταν στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για συμπαιγνία του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 με τη Νέα Δημοκρατία και επιχειρηματικά συμφέρονται και σημειώνει ότι όλη η αλήθεια για την υπόθεση βρίσκεται στη σχετική επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής.

Η δήλωση Δραγασάκη:

«Ολοφάνερη συμπαιγνία ΝΔ-Βαρουφάκη-επιχειρηματικών συμφερόντων: Ο Γ. Βαρουφάκης σε ξεκάθαρο συντονισμό με συμφέροντα επαναλαμβάνει σήμερα τις συκοφαντίες του. Η ΝΔ με καθυστέρηση τον αξιοποιεί ως «χρήσιμο λαγό».

Η αθλιότητα όμως δεν θα μένει αναπάντητη. Τα πραγματικά γεγονότα έχουν ήδη καταγραφεί επίσημα σε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Όσοι ενδιαφέρονται για την αλήθεια, θα τη βρουν εκεί».

Η επιστολή Δραγασάκη σε Τασούλα:

Ο κ. Δραγασάκης δημοσιοποίησε την επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα. Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, ο κ. Βαρουφάκης έκανε απαράδεκτες, ψευδείς, και συκοφαντικές αναφορές, τόσο για το γραφείο της Αντιπροεδρίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για εμένα προσωπικά σχετικά με το χειρισμό θεμάτων του ΟΠΑΠ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης.

Επειδή λόγω των γνωστών περιορισμών δεν ήμουν στην αίθουσα παρακαλώ να καταχωρηθούν στα πρακτικά τα παρακάτω πραγματικά γεγονότα:

Τον Ιούνιο του 2015 η Επιτροπή Παιγνίων, που αποτελεί ανεξάρτητη αρχή, ψήφισε κανονισμό που ρύθμιζε τους όρους λειτουργίας των VLTs (παιγνιομηχανήματα) όπως προβλεπόταν από το νόμο 4002 του 2011 και τη σύμβαση του ΟΠΑΠ με το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο κ. Βαρουφάκης ισχυρίσθηκε χθες από το βήμα της Βουλής ότι ενώ ο ίδιος μαζί τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιγνίων θέσπισαν αυστηρούς περιορισμούς στη λειτουργία των VLTs, η Αντιπροεδρία της τότε κυβέρνησης υπονόμευε την προσπάθειά του αυτή.

Όμως καμία υπονόμευση δεν υπήρξε και ούτε μπορούσε να υπάρξει αφού αυτά που ζητούσε ο κ. Βαρουφάκης είχαν αποφασιστεί και οι αποφάσεις της Επιτροπής ήταν ομόφωνες.

Πως μπορούσε λοιπόν ο Αντιπρόεδρος-που έτσι κι αλλιώς δεν είχε θεσμική αρμοδιότητα για το θέμα- ή άλλο μέλος της κυβέρνησης να τον υπονόμευε όταν η Επιτροπή Παιγνίων είναι ανεξάρτητη αρχή, αποφασίζει η ίδια και όχι οι υπουργοί και οι αποφάσεις της ήταν ομόφωνες;

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή