Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μακελειό στο Πλίμουθ! Σκότωσε πέντε ανθρώπους, ανάμεσά τους κι ένα κοριτσάκι

Ο μακελάρης του Πλίμουθ της Αγγλίας, πυροβόλησε και σκότωσε πέντε ανθρώπους -ανάμεσά τους κι ένα κοριτσάκι πέντε ετών- πριν αυτοκτονήσει.

Πρόκειται για τον χειριστή γερανού 23 χρονώ, Τζέικ Ντέιβισον. Σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα της Daily Mail, ο δράστης ήταν ένας μηδενιστής Youtuber ο οποίος φανταζόταν ότι ήταν ο «Εξολοθρευτής», ενώ δήλωνε πως «χοντρός και άσχημος παρθένος» που συνδεόταν με κίνημα μισογυνισμού, το οποίο βρίσκεται πίσω από μαζικές δολοφονίες σε ΗΠΑ και Καναδά.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ο μαθητευόμενος χειριστής γερανών ήταν ενεργός χρήστης στο YouTube, όπου αποκαλούσε τον εαυτό του «Καθηγητή Βάφλα». Μάλιστα, πρόσφατα είχε δημοσιεύσει βίντεο με τον εαυτό του να γυμνάζεται, ενώ σε άλλο υποστήριζε πως η ανθρωπότητα βρίσκεται στο «χείλος της εξαφάνισης» με χυδαίες εκφράσεις κατά του γυναικείου φύλου.

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου 15 μέρες, μάλιστα, ο 23χρονος μιλούσε για τη σύνδεσή του με τον κίνημα «incel», το οποίο έχει συνδεθεί με μια σειρά μαζικών περιστατικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ. Το «incel» σημαίνει «ακούσια αγάπη» και όσοι συνδέονται με αυτό πιστεύουν ότι το γεγονός ότι δεν είναι ελκυστικοί προς τις γυναίκες, οφείλεται στα γονίδιά τους.

Το χρονικό του μακελειού

Αρχικά ο 23χρονος φέρεται να μπήκε σε ένα σπίτι όπου πυροβόλησε και σκότωσε τρία άτομα τα οποία, σύμφωνα με την Sun, πιστεύεται ότι ήταν η μητέρα του, η αδερφή του και ο αδερφός του. Στη συνέχεια ο Ντέιβισον βγήκε στο δρόμο και πυροβόλησε τυχαία όποιον έβρισκε μπροστά του με αποτέλεσμα άλλοι δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους και μια 5χρονη, να πέσουν νεκροί από τα πυρά της καραμπίνας που κρατούσε στα χέρια του.

Ειδικά για την 5χρονη η Sun αναφέρει ότι ο Ντέιβισον την συνάντησε σε ένα πάρκο την ώρα που εκείνη είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της μαζί με την οικογένειά της.

Αφού πυροβόλησε τα θύματά του ο 23χρονος τελικά έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε βάζοντας έτσι τέλος στο μακελειό που ο ίδιος ξεκίνησε, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Βρετανίας).

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή