Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Μάνα εκεί που είναι το μωρό τώρα είναι καλά» – Tι λέει η μητέρα της 29χρονης

«Μάνα εκεί που είναι το μωρό τώρα είναι καλά», είπε στη μητέρα της η 29χρονη γυναίκα από την Βέροια που κατηγορείται ότι το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς πέταξε το μόλις ενός έτους μωρό της στο φράγμα του Αλιάκμονα, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να βρει το θάνατο από πνιγμό.

Η κα Παρθένα σπάει τη σιωπή της και μέσα από το σπίτι που έμενε μαζί με την 29χρονη κόρη της μιλάει αποκλειστικά στο newsit.gr για όλα συνέβησαν πριν αλλά και μετά το περιστατικό που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Το άτυχο κοριτσάκι, αύριο ( 4/1/2023) θα γινόταν ενός έτους και στο σπίτι του στο χωρίο Αλεξάνδρειας της Βέροιας, όλοι ετοιμάζονταν για να γιορτάσουν τα πρώτα του γενέθλια. Παράλληλα η μητέρα της γυναίκας που κατηγορείται για ανθρωποκτονία, στρέφει τα βέλη της κατά του άνδρα με τον οποίο έφερε στον κόσμο η κόρη της, το κοριτσάκι.

«Πήγε να ψωνίσει και γύρισε, πήγε του πήρε γάλα από το φαρμακείο γιατί δεν έφτανε για το Σαββατοκύριακο. Και αύριο το παιδί θα έκλεινε χρόνο, πήγε του ψώνισε ρούχα του πήρε πράγματα, του πήρα και εγώ και ετοιμαζόμασταν. Μου έλεγε συνέχεια ότι την απειλούσε αυτός στο τηλέφωνο, έλεγε ότι αν δεν το αναγνωρίσω το παιδί, θα στο πάρω», λέει στο newsit.gr η μητέρα της 29χρονης.

Και προσθέτει: «Το έβριζε το παιδί μου, το χτυπούσε, το χτυπούσε στο κεφάλι.  Το εκμεταλλεύτηκε το παιδί μου. Ερχόταν το έβλεπε το παιδί και έφευγε. Τώρα τελευταία είχε 4 εβδομάδες να δει το παιδί του. Όταν είχε πυρετό το πήγαινε ο παππούς του στο νοσοκομείο. Μετά από 4 εβδομάδες ήρθε να δει το παιδί του και η κόρη μου τον έδιωξε».

Η γιαγιά του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα, αναφέρει στο newsit.gr τι της είπε η κόρη της όταν επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το παιδί. «Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μου είπε θα το πάω βόλτα. Της είπα να περιμένει να φάει και μου είπε ότι θα το πάει βόλτα πρώτα», λέει  η μητέρα της 29χρονης και συμπληρώνει: «Δεν μου πέρασε από το μυαλό. Όταν γύρισε σπίτι, είδα ότι δεν είχε το μωρό μαζί της, νόμιζα ότι το είχε πάει στον πατέρα του. Όταν ήρθε την Κυριακή το απόγευμα, την ρώτησα αν το μωρό είναι στον πατέρα. Μου είπε όχι κι ότι εκεί που είναι το μωρό, είναι καλά. Φαντάστηκα τότε ότι κάτι έγινε. Τώρα που μιλήσαμε στο τηλέφωνο μου είπε ότι μπουσουλούσε και έπεσε από μόνο του, ότι το άφησε εκεί, μπουσούλησε και έπεσε μέσα, όχι μάνα δεν το πέταξα εγώ, αφού είχαμε τα γενέθλια».

Συνεχίζοντας η μητέρα της 29χρονης αναφέρεται στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα η κόρη της. «Η κόρη μου τώρα δεν είναι καλά.  Δεν κατάλαβε τι έκανε, δεν έχει συνειδητοποιήσει τίποτα, μου είπε ότι έπεσε μόνο του μέσα. Το αγαπούσαμε πάρα πολύ το παιδί», λέει η κ. Παρθένα, ενώ για τα όσα της αφηγούνταν η κόρη της σχετικά με τη σχέση της με τον πατέρα του παιδιού της, αναφέρει: «Έλεγε, όπως με πόνεσε θα τον πονέσω, αλλά δεν πήγαινε η ιδέα μου εκεί. Η κόρη μου δεν καταλάβαινε τι έκανε, ακόμα μου λέει “το μωρό είναι σε εσένα ή στον πατέρα του”, της είπα ότι το κηδέψαμε χθες και μου λέει “γιατί σκοτώθηκε;” Δεν κατάλαβε το παιδί μου, ήταν μια κατάρα, ήταν μια άσχημη στιγμή».

«Πήρα το κινητό, αφαιρέθηκα και η μικρή έπεσε στο ποτάμι»

«H μικρή μπουσούλησε κι έπεσε στο ποτάμι. Δεν μπορούσα να τη βγάλω από το νερό», λέει μέσα από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας η 29χρονη φερόμενη ως παιδοκτόνος από τη Βέροια.

Η γυναίκα που κατηγορείται για τον θάνατο του παιδιού της, μιλάει αποκλειστικά στο newsit.gr και δίνει τις δικές της εξηγήσεις για την υπόθεση της Βέροιας, που τα τελευταία 24ωρα έχει καθηλώσει το πανελλήνιο.

«Η αλήθεια είναι ότι η μικρή μπουσούλησε και έπεσε στο ποτάμι. Πήγαμε βόλτα στο ποτάμι, γιατί είχε ωραία μέρα. Την είχα στα πόδια μου, μετά την άφησα κάτω για λίγο, πήρα το κινητό και αφαιρέθηκα και η μικρή έπεσε στο ποτάμι», λέει στον Άγγελο Λαμπίδη η 29χρονη και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Μετά δεν μπορούσα να την βγάλω από μέσα. Δεν μπορούσα να πέσω στο νερό να την βγάλω. Με κατηγορούν για πράγματα που δεν έχω κάνει. Την αγαπούσα πάρα πολύ την κόρη μου».

Ακούστε τι είπε η 29χρονη στο newsit.gr:

Η 29χρονη μετά την προθεσμία που πήρε από εισαγγελέα κι ανακριτή, αύριο Τετάρτη (04.01.2023) στις 11:00 το πρωί θα οδηγηθεί στο δικαστικό μέγαρο της Βέροιας προκειμένου να απολογηθεί. Για ακόμα μια φορά αναμένεται να αρνηθεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ενώ η υπερασπιστική της τακτική θα κινηθεί ότι όσα συνέβησαν ήταν ένα ατύχημα. Ωστόσο ακόμα δεν έχει απαντήσει γιατί ενώ το κοριτσάκι έπεσε μόνο του μέσα στα νερά, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η ίδια, δεν έσπευσε να ζητήσει βοήθεια και να ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές.

Βέροια: «Η συμπεριφορά της μου φάνηκε κανονική»

Αντιθέτως επιβιβάστηκε σε ένα ταξί κι έφυγε από το φράγμα του Αλιάκμονα στη Βέροια σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Μάλιστα ο οδηγός του ταξί μιλώντας χθες (σ.σ. 02.01.2023) στο newsit.gr είχε αναφέρει: «Πήγα την πήρα και μου είπε να την πάω στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Πληρώθηκα το κόμιστρο και έφυγα» προσθέτει, μιλώντας για την σοκαριστική υπόθεση στην Βέροια. Δεν φαινόταν ταραγμένη, δεν την ρώτησα τίποτα, ούτε η ίδια ανέφερε κάτι στη διαδρομή. Η συμπεριφορά της μου φάνηκε κανονική. Την παρέλαβα από τον κεντρικό δρόμο, πριν τη γέφυρα».

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι στο χωριό Σταυρός της Ημαθίας παρακολουθούν άναυδοι τις εξελίξεις. Ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν τα όσα έχουν συμβεί στη μικρή τους κοινωνία, ενώ ο πατέρας του παιδιού που μένει σε διπλανό χωρίο ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή