Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μάνη Γιαννοτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που έχει ορισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού», με την 25η Οκτωβρίου να αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

Γι’ αυτόν τον σκοπό, το σύμβολο μιας ροζ κορδέλας κοσμεί αυτές τις μέρες ετικέτες προϊόντων, σήματα καναλιών και προβάλλεται σε πολλές καμπάνιες.

Η μέρα αυτή έχει καθιερωθεί με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον γυναικείο πληθυσμό σχετικά με τα οφέλη που προσφέρει η πρόληψη στην αντιμετώπιση της νόσου αυτής.

Η πιθανότητα προσβολής από τη νόσο κατά τη διάρκεια της ζωής της Ελληνίδας υπολογίζεται σε 1 στις 10 γυναίκες. Για το λόγο αυτό η απόφαση της γυναίκας να αρχίσει να υποβάλλεται σε προληπτικό έλεγχο των μαστών της, αποτελεί μια σημαντική στιγμή στην ζωή της. Ο έλεγχος αυτός είναι, προς το παρόν, το σημαντικότερο όπλο στην μάχη κατά του καρκίνου του μαστού.

Σήμερα, ο καρκίνος του μαστού θεραπεύεται σε ποσοστό 100% αν διαγνωσθεί έγκαιρα στο λεγόμενο υποκλινικό στάδιο. Συνεπώς η καλύτερη θεραπεία είναι η έγκαιρη διάγνωση. Αυτή επιτυγχάνεται με τον προληπτικό έλεγχο στις γυναίκες που δεν έχουν κανένα σύμπτωμα ή ενόχληση από τους μαστούς τους.

H πρόληψη λοιπόν και η έγκαιρη διάγνωση είναι το κλειδί στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού και η κάθε μία από εμάς οφείλει να το κρατά στα χέρια της για να προστατεύει τον εαυτό της!!!

Γιαννοτάκη Μάνη
Υπεύθυνη Γυναικείων Θεμάτων ΔΕΕΠ Τρικάλων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή