Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μαριάννα Αποστόλου: ΣΤ΄ Διαλυκειακοί Ρητορικοί Αγώνες

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν από το 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, σε συνεργασία με την Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Τρικάλων και τις σχολικές συμβούλους ΠΕ02 υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων οι ΣΤ΄ Διαλυκειακοί Ρητορικοί Αγώνες.

Έτσι δόθηκε για μια ακόμη φορά η ευκαιρία  στους/στις μαθητές/ριές μας να συμμετέχουν και να διαγωνιστούν μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων, να καλλιεργήσουν την κριτική σκέψη τους, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στη λογική διάρθρωση των επιχειρημάτων, να συνεργαστούν με τους συμπαίκτες τους και να κατανοήσουν τις θέσεις της αντίπαλης ομάδας.

Μετά από συγκροτημένη και ευπρεπή ανταλλαγή απόψεων, αντιπαράθεση επιχειρημάτων υπέρ και εναντίον μιας δεδομένης θέσης, οι μαθητές/ριες οδηγήθηκαν σε σφαιρικότερη αντιμετώπιση και πληρέστερη κατανόηση ενός ζητήματος.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες/ουσες ήρθαν πιο κοντά μεταξύ τους, σε έναν κοινό χώρο επικοινωνίας στο επίπεδο του λόγου, μακριά από στείρες προκαταλήψεις και φανατισμούς. Κατανόησαν δε ότι η αντιλογία αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη συστατικά του πολιτισμού μας και της δημοκρατίας.

Στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων σε ειδική τελετή απονεμήθηκαν  τα έπαθλα, χρυσό, αργυρό, χάλκινο κλαδί ελιάς, στους νικητές των ΣΤ΄ Διαλυκειακών Ρητορικών Αγώνων καθώς και τα Διπλώματα συμμετοχής, μεθέξεως ένεκεν, σε όλους τους μαθητές/ριες (ομιλητές, αναπληρωματικούς, χρονομέτρες).

Οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» που πήραν μέρος στους ΣΤ΄ Διαλυκειακούς Ρητορικούς Αγώνες, βραβεύτηκαν στην κατηγορία  «Διττοί Λόγοι» 1η θέση:  Τάκος Στέργιος Γ και στην κατηγορία «Καλύτεροι Ομιλητές στους Προκριματικούς των Διττών Λόγων» 2η θέση:  Χύτα Μαριάννα Γ. Την 8η θέση στην κατηγορία «Προτρεπτικός λόγος» κατέλαβε η Κωτούλα Βαΐα Γ και στην εικοσάδα στην κατηγορία  «Διττοί Λόγοι»  βρέθηκε ο μαθητής Καράς Απόστολος Β και η μαθήτρια Βράντζα Στυλιανή Β. Αναπληρωματικές μαθήτριες: Γκότζια Ζωή Α, Γεωργάκη Ελευθερία Α, Καραγεώργου Παρασκευή Γ και Κουκουσούλη Ειρήνη.  Χρονομέτρες: Μεσδανίτη Όλγα Β και Κωστοπούλου Φωτεινή Β. 

Συγχαρητήρια σε όλους/ες τους/τις  μαθητές/ριες για την συμμετοχή τους ως ζωντανά παραδείγματα   πνευματικής δύναμης και ομορφιάς νεανικού λόγου.

Συγχαρητήρια στην Εκπαιδευτικό Μαρία Ψιλούτσικου που ενημέρωσε και προετοίμασε τους μαθητές/ριες του σχολείου μας για την συμμετοχή τους. Τέλος πολλά συγχαρητήρια στις κριτές,  Μαρία Ψιλούτσικου και Πολυξένη Κόκκαλη που ενεπλάκησαν ενεργητικά και παρακολούθησαν, τους προκριματικούς Αγώνες και τους ημιτελικούς και τους τελικούς των αγωνισμάτων.
 
Η Διευθύντρια του 4ου ΓΕΛ «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»
Μαριάννα Αποστόλου, Γαλλικής Φιλολογίας

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή