Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μαρίνα Κοντοτόλη: Άμεσες απαντήσεις σε αγωνιώδη ερωτήματα ζητούν οι κτηνοτρόφοι σε Τρίκαλα και Θεσσαλία

Αφορούν την αποζημίωση των ζώων τους που πνίγηκαν στις πλημμύρες και των υποδομών τους που καταστράφηκαν

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, τα εύλογα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν από τις ανακοινώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών κτηνοτρόφων.

Αναφορά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας να δώσει απαντήσεις στη Βουλή, για όσα προέκυψαν από τις ανακοινώσεις του αναφορικά με το ύψος της επιδότησης ανά ζώο παραγωγής που πνίγηκε στις πλημμύρες, την αποζημίωση στις κτηνοτροφικές υποδομές που υπέστησαν μεγάλες ζημιές και άλλα ζητήματα,  σύμφωνα με όσα αναφέρει στο έγγραφό του ο Σύνδεσμος Κτηνοτροφίας Ελλάδας (ΣΕΚ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Κτηνοτροφίας Ελλάδας, η επιδότηση για την αντικατάσταση των ζώων που χάθηκαν, αφενός θα αφορά μόνο σε αυτά που παράγουν προϊόντα ΠΟΠ κι άρα πρέπει να είναι καθαρόαιμης φυλής (pedigree), αφετέρου η επιδότηση αυτή θα δοθεί το Μάρτιο του 2024! Περαιτέρω, καμία απολύτως ωφέλεια δεν προκύπτει από την αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι το Νοέμβριο, ενώ ασαφές είναι το τοπίο για τις αποζημιώσεις στο μηχανολογικό εξοπλισμό που καταστράφηκε και στις ζωοτροφές που ήδη υπήρχαν στις αποθήκες τους.

Οι κτηνοτρόφοι, τέλος, αναφέρουν, πως βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο, καθώς έχασαν την φετινή παραγωγή, για την οποία δεν αποζημιώνονται και για να έχουν νέα παραγωγή με άλλα ζώα θα χρειαστούν τουλάχιστον δεκατρείς (13) μήνες! Κι εύλογα ερωτάται ο κ. Υπουργός: ως τότε, τι θα απογίνουν οι κτηνοτρόφοι;

trikalanews.gr
Author: trikalanews.gr

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή