Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μαρίνα Κοντοτόλη: Απαξίωση της οδοντιατρικής επιστήμης κι αδιαφορία για τη στοματική υγεία του πληθυσμού από το Υπουργείο Υγείας

Μαρίνα Κοντοτόλη: Απαξίωση της οδοντιατρικής επιστήμης κι αδιαφορία για τη στοματική υγεία του πληθυσμού από το Υπουργείο Υγείας

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, τον εμπαιγμό του Υπουργείου Υγείας προς την Ομοσπονδία Οδοντιάτρων αναφορικά με τις προσλήψεις στο ΕΣΥ, όπου δεν υπάρχει ούτε μία θέση για πρόσληψη οδοντιάτρου.

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, κατέθεσε σήμερα η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας να απαντήσει στη Βουλή γιατί δεν προβλέπεται καμία πρόσληψη οδοντιάτρου, απαξιώνοντας τόσο την οδοντιατρική επιστήμη όσο και τη στοματική υγεία του πληθυσμού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων Ν.Π.Δ.Δ., δεν τους προξενεί καμία εντύπωση η συνεχιζόμενη υποστελέχωση των δημόσιων οδοντιατρικών δομών.

Επισημαίνουν, δε, ότι δεν αποτελούν καν ημίμετρα τα μέτρα τύπου dentist pass κι ότι το ίδιο το κράτος και οι μηχανισμοί του αδιαφορούν για την οδοντιατρική περίθαλψη. Όλα αυτά απλά επιβεβαιώνουν την απαξία του κράτους προς τους Οδοντιάτρους, κυρίως, όμως, προς την υγεία των πολιτών.

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Απαξίωση της οδοντιατρικής επιστήμης κι αδιαφορία για τη στοματική υγεία του πληθυσμού από το Υπουργείο Υγείας».

Η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη,  έχοντας υπόψη της την από 1-3-2024 επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων Ν.Π.Δ.Δ, το καταθέτει ως Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να απαντήσει στη Βουλή για ποιο λόγο εμπαίζει τους Οδοντίατρους κι απαξιώνει τόσο την επιστήμη τους όσο και την στοματική υγεία του πληθυσμού.

Στην επιστολή του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων Ν.Π.Δ.Δ. επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

  • Με βάση την από 28/02/2024 και με Αρ. Πρωτ.Γ4α/Γ.Π. οικ. 12386 προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ. προκύπτει ότι δεν υπάρχει ούτε μία θέση οδοντιάτρου σε όλη την επικράτεια.
  • Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η σαφής εδώ και χρόνια απαξίωση της οδοντιατρικής επιστήμης και η αδιαφορία για την στοματική υγεία του πληθυσμού από πλευράς πολιτείας επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά.
  • Τα πυροτεχνήματα τύπου dentist pass δεν αποτελούν καν ημίμετρα στην αντιμετώπιση των κολοσσιαίων προβλημάτων στοματικής υγείας.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα, 6 Μαρτίου 2024

Ακολουθεί η από 1-3-2024 επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων Ν.Π.Δ.Δ..

Η  καταθέτουσα Βουλευτής

Κοντοτόλη Μαρίνα

Τρίκαλα 01/03/2024 Αρ.πρωτ.23

Προς

Βουλευτές νομού Τρικάλων

Θέμα: Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ.

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι

Με βάση την από 28/02/2024 και με Αρ. Πρωτ.Γ4α/Γ.Π. οικ. 12386 προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ. προκύπτει ότι δεν υπάρχει ούτε μία θέση οδοντιάτρου σε όλη την επικράτεια.

Δυστυχώς το γεγονός δεν μας προξενεί καμία εντύπωση πλέον και ως εκ τούτου δεν αναζητούμε το γιατί της απόφασης, ούτε αναρωτιόμαστε πότε λύθηκε το ζήτημα των υποστελεχωμένων δημόσιων οδοντιατρικών δομών.

Δεν ξενίζει καν ο εμπαιγμός της διοίκησης του Υπουργείου προς την Ομοσπονδία μας έναντι της οποίας δεσμεύτηκε πρόσφατα για προσλήψεις οδοντιάτρων.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η σαφής εδώ και χρόνια απαξίωση της οδοντιατρικής επιστήμης και η αδιαφορία για την στοματική υγεία του πληθυσμού από πλευράς πολιτείας επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά.

Λάβετε απλώς υπ όψιν σας ότι τα πυροτεχνήματα τύπου dentist pass δεν αποτελούν καν ημίμετρα στην αντιμετώπιση των κολοσσιαίων προβλημάτων στοματικής υγείας, πολλώ δε όταν ακόμη και αυτά δεν υποστηρίχθηκαν ούτε στο ελάχιστο από τους κυβερνητικούς και κρατικούς μηχανισμούς (Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Παιδείας, Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κλπ).

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή