Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μαρίνα Κοντοτόλη: Μηχανοσιδηρουργοί και Αλουμινοκατασκευαστές του Ν. Τρικάλων αγωνιούν για την επιβίωσή τους

 «Ζητούν μέτρα οικονομικής και κοινωνικής προστασίας»

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, την κραυγή απόγνωσης των Μηχανοσιδηρουργών και των Αλουμινοκατασκευαστών του Νομού Τρικάλων και τα βασικά αιτήματά τους για την επιβίωση των μικρών και των πολύ μικρών επιχειρήσεών τους.

Αναφορά προς  προς τους ΥπουργούςΕθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ανάπτυξης,  κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας  να απαντήσουν στη Βουλή, για τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν για τη διέξοδο από το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει με την κυβερνητική πολιτική οι επαγγελματίες του Ν. Τρικάλων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι Μηχανοσιδηρουργοί και Αλουμινοκατασκευαστές του Ν. Τρικάλων, η ανεργία, η άνοδος του ενεργειακού κόστους, η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η δημευτική φορολόγηση και η εισφορολόγηση εργαζομένων, συνταξιούχων, εμπόρων και επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών, η διεύρυνση των κοινωνικών, οικονομικών και εκπαιδευτικών ανισοτήτων και πλειστηριασμοί α’ κατοικίας και επαγγελματικής στέγης των θυμάτων όλα αυτά τα χρόνια συνθέτουν το αδιέξοδο που βιώνουμε όλοι μας.

Για αυτούς τους λόγους κι επειδή η επιβίωσή τους είναι προ των πυλών, ζητούν μέτρα, όπως, πάγωμα οφειλών, στήριξη μικρών επιχειρήσεων, διαγραφή τόκων και 240μ δόσεις για χρέη προς το δημόσιο, προστασία α΄ κατοικίας, αφορολόγητο σε επαγγελματίες, πλαφόν στην ενέργεια και μείωση φόρων στα καύσιμα, κοινωνικό κράτος, κλπ, αναμένοντας πειστικές απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για

  1. τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
  2. την κα Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
  3. τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ: «Κραυγή απόγνωσης από Μηχανοσιδηρουργούς και Αλουμινοκατασκευαστές για την επιβίωση των μικρών και των πολύ μικρών επιχειρήσεών τους».

Η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη,  έχοντας υπόψη της το υπόμνημα του  Σωματείου Μηχανοσιδηρουργών και Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Τρικάλων, το καταθέτει ως Αναφορά προς τους ΥπουργούςΕθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ανάπτυξης,  προκειμένου να απαντήσουν στη Βουλή αναφορικά με τα βασικά αιτήματα επιβίωσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Στο υπόμνημά του το Σωματείο Μηχανοσιδηρουργών και Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Τρικάλων επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

  • Πάγωμα των οφειλών προς το Δημόσιο Εφορία – Ασφαλιστικά ταμεία.
  • Οικονομική στήριξη ως μέτρο χρηματοδότησης, των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.
  • Αύξηση των κονδυλίων που προβλέπονται για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
  • Σεισάχθεια στις προσαυξήσεις και στους τόκους προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
  • Μόνιμη ρύθμιση 240 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εφορία, δήμους και ασφαλιστικά ταμεία χωρίς περιορισμούς.
  • Πάγωμα και μετατροπή των οφειλών στον ΕΦΚΑ/ΟΑΕΕ σε ασφαλιστικό χρόνο.
  • Επαναφορά του αφορολόγητου για τους επαγγελματίες -βιοτέχνες και εμπόρους.
  • Πλαφόν στις τιμές ενέργειας και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα ώστε να μειωθούν οι τελικές τιμές κατανάλωσης.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα, 5 Μαρτίου 2024

Ακολουθεί υπόμνημα του Σωματείου Μηχανοσιδηρουργών και Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Τρικάλων.

Η  καταθέτουσα Βουλευτής

Κοντοτόλη Μαρίνα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΣΙΔΗΡΟΥΡΓΩΝ

ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Εμείς τα μέλη του Σωματείου Μηχανοσιδηρουργών και Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Τρικάλων αλλά και όλων των συναδέλφων του << ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.>> θέλουμε να σας τονίσουμε για ακόμα μία φορά τα σημαντικότερα πάγια αιτήματά μας, τα οποία δυστυχώς οι πολιτικοί μας από τη μία μας λένε ότι είμαστε η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και από την άλλη προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας αφανίσουν.

Η Ανεργία, η άνοδος του ενεργειακού κόστους, η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η δημευτική φορολόγηση και η εισφορολόγηση εργαζομένων, συνταξιούχων, εμπόρων και επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών, η διεύρυνση των κοινωνικών, οικονομικών και εκπαιδευτικών ανισοτήτων και πλειστηριασμοί α’ κατοικίας και επαγγελματικής στέγης των θυμάτων όλα αυτά τα χρόνια συνθέτουν το αδιέξοδο που βιώνουμε όλοι μας..

Τα βασικά αιτήματά μας για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι.

Πάγωμα των οφειλών προς το Δημόσιο Εφορία – Ασφαλιστικά ταμεία.

Οικονομική στήριξη ως μέτρο χρηματοδότησης, των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού για επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν βραχυπρόθεσμα στα προβλήματα ρευστότητας.

Αύξηση των κονδυλίων που προβλέπονται για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Κοινωνικό Κράτος που παρέχει δίχτυ ασφαλείας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη των θυμάτων της κρίσης βάζοντας τέλος στους πλειστηριασμούς.

Αξιοπρεπείς Συντάξεις με άμεση πληρωμή σε όσους καταθέτουν τα χαρτιά τους για σύνταξη γιατί είναι η απόλυτη κοροϊδία να καταθέτει ο κάθε συνάδελφος τα χαρτιά του και να πληρώνεται μετά από τρία χρόνια χωρίς να σκέφτεται κανείς πως ζει αυτός ο άνθρωπος.

Με κατώτερη σύνταξη τουλάχιστον 800 ευρώ για να μπορεί κάποιος να παίρνει ένα κομμάτι ψωμί γιατί και τα 800 φτάνουν μόνο για το ενοίκιο και το ρεύμα.

Άμεση Επαναφορά του ΕΚΑΣ στους Μικροσυνταξιούχους.

Προστασία της δημόσιας υγείας, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, με επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ, με το φάρμακο να παραμένει δημόσιο αγαθό.

Σεισάχθεια στις προσαυξήσεις και στους τόκους προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Μόνιμη ρύθμιση 240 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εφορία, δήμους και ασφαλιστικά ταμεία χωρίς περιορισμούς.

Σε περίπτωση που αδυνατεί κάποιος να πληρώσει μία ή δύο δόσεις να μη χάνεται η ρύθμιση απαλλάσσοντας τους επιχειρηματίες από την καθημερινή ψυχολογική πίεση που βιώνουν τα τελευταία χρόνια.

Όχι στον εξωδικαστικό μηχανισμό των ρυθμίσεων γιατί είναι καρμανιόλα πάνω από τα κεφάλια των επαγγελματιών και εμπόρων.

Πάγωμα και μετατροπή των οφειλών στον ΕΦΚΑ/ΟΑΕΕ σε ασφαλιστικό χρόνο.

Επαναφορά του αφορολόγητου για τους επαγγελματίες -βιοτέχνες και εμπόρους.

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, και περαιτέρω μείωση της φορολόγησης. Κατάρτιση ενός Αναπτυξιακού Κρατικού Προϋπολογισμού με έμφαση στις επενδύσεις και σημαντικές διορθώσεις ως προς τα στοιχεία της φορολογικής και κοινωνικής πολιτικής.

Επαναφορά της αποκλειστικής αρμοδιότητας των Κοινωνικών Εταίρων να καθορίζουν τον κατώτατο μισθό μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΛΕΜΕ για ακόμα μία φορά ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.

Πλαφόν στις τιμές ενέργειας και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα ώστε να μειωθούν οι τελικές τιμές κατανάλωσης.

Άρση της δυνατότητας των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ενέργειας να προβαίνουν σε διακοπή της ηλεκτροδότησης επιχειρήσεων που έχουν πληγεί όλα αυτά τα χρόνια.

ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ OIKONOMIA-KΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή