Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μαρίνα Κοντοτόλη: Σε εγκατάλειψη τα πλημμυρισμένα σχολεία της Φαρκαδόνας

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη, τα αιτήματα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Φαρκαδόνας, αναφορικά με τα πλημμυρισμένα σχολεία τους που δεν επισκευάζονται, τους μαθητές που μεταφέρονται καθημερινά για συνδιδασκαλία στα σχολεία της Οιχαλίας και την ανύπαρκτη κρατική μέριμνα για την καθημερινή επιβίωσή τους.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής κατέθεσε αναφορά προς τους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας να απαντήσουν στη Βουλή για το χρονοδιάγραμμα επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτιρίων της Φαρκαδόνας, δυόμισι μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες και για την παροχή άμεσων μέτρων στήριξης των μαθητών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της Φαρκαδόνας, οι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση. Πολλές οικογένειες έχουν εγκαταλείψει τα πλημμυρισμένα σπίτια τους, ζώντας καθημερινά στην αβεβαιότητα,  το κράτος, όμως, εγκατέλειψε και τα σχολεία τους.

Εκατοντάδες μαθητές μεταφέρονται σε άλλα σχολεία εκτός Φαρκαδόνας,  για να βρεθούν δύο τάξεις σε μία αίθουσα με το καθεστώς της συνδιδασκαλίας. Γι’ αυτό και ζητούν επίσημη ενημέρωση για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων, χορήγηση σχολικών γευμάτων, μέριμνα για την ψυχική τους υγεία, εξοπλισμό των εργαστηρίων του ΕΠΑΛ και μοριοδότηση των υποψήφιων για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

 

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή