Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παρέμβαση της Μαρίνας Κοντοτόλη για το δάσος Περτουλίου

Την ώρα που τα δάση της χώρας έχουν παραδοθεί στο έλεος της πύρινης λαίλαπας, ο αρμόδιος υπουργός αδιαφορεί για το δάσος Περτουλίου, για την τύχη δεκάδων δασεργατών και τις επιπτώσεις στους κατοίκους της περιοχής».

Η φετινή αντιπυρική περίοδος θα μείνει στην ιστορία για τα δραματικά της αποτελέσματα.

Οι πολίτες της χώρας βλέπουν να χάνονται ακόμα και ανθρώπινες ζωές, τις περιουσίες τους να παραδίδονται στις φλόγες, τα δάση να καταστρέφονται, οι φωτιές να σβήνουν σχεδόν όταν έχουν κατακάψει τα πάντα μπροστά στη θάλασσα.

Σε αυτήν την κατάσταση είναι εντελώς αδικαιολόγητο, ο αρμόδιος Υπουργός για το φορέα διαχείρισης του δάσους του Περτουλίου που ανήκει εδώ και δεκαετίες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο κ. Πιερρακάκης, να επιμένει σε μία απολύτως λανθασμένη απόφαση να καταργηθεί το νομικό πρόσωπο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που από το 1936 διαχειρίζεται με επιτυχία το δάσος του Περτουλίου.

Κανένα ενδιαφέρον για την κατάργηση των καινοτόμων προγραμμάτων και της πιλοτικής έρευνας διαχείρισης του δάσους από το Πανεπιστήμιο, κανένα κυβερνητικό ενδιαφέρον για την τύχη δεκάδων δασεργατών που δούλευαν και προστάτευαν το δάσος με αντιπυρικές ζώνες και σχεδιασμένη υλοτομία από τους δασικούς συνεταιρισμούς, κανένα ενδιαφέρον για την καταδίκη των κατοίκων να στερηθούν δεκάδες τόνους ξυλείας για το βαρύ χειμώνα που αντιμετωπίζουν, καμία απάντηση για την οικονομική και κοινωνική υποβάθμιση των χωριών της περιοχής, καμία, τέλος, απάντηση για τη σκοπιμότητα αυτής της νομοθέτησης και το μέλλον του δάσους του Περτουλίου.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την απάντηση του κ.Πιερρακάκη στη σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσα πριν από λίγες εβδομάδες.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κι εγώ ως Βουλευτής Τρικάλων, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, υπερασπιζόμενοι το περιβάλλον, τους ανθρώπους μας , την τοπική κοινωνία και την οικονομία.

Τα δάση μας δεν μας ανήκουν για να τα διαχειριζόμαστε με ανευθυνότητα και αλαζονεία, ανήκουν στην επόμενη γενιά κι είμαστε υποχρεωμένοι να τους τα παραδώσουμε ακέραια.

Μαρίνα Κοντοτόλη

Βουλευτής Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή